Kirjaudu sisään Unohditko salasanasi?

Kymmenen tikkua tabletilla Siltamäessä

Kymmenen tikkua tabletilla projektin tavoitteena on tehdä 1. luokkalaisten kummioppilaiden, 5. luokkalaisten kummien ja Siltamäki Suutarila-seuran (SiSu-seura) kanssa yhteisprojekti, jossa tutkitaan ja esitellään pelejä ennen ja nyt. Projekti on osa äidinkielen opetusta. Projektin toteuttamiseen varataan n. 12 oppituntia.

Projektin tavoitteena on, että oppilaat oppivat yhteistyö-, ja vuorovaikutustaitoja, syventävät uuden teknologian käyttöä sekä opettavat nykyteknologian käyttöä Siltamäki Suutarila-seuran senioreille. Yhteistyöhön kuuluvat pelien oppiminen ja opettaminen sekä vierailut puolin ja toisin, haastattelujen tekeminen ja digitaalisten peliohjeiden tekeminen.

SiSu-seuralaiset opettavat oppilaille vanhoja pelejä ja oppilaat vastavuoroisesti neuvovat heille tablettien käyttöä ja digitaalisten pelien pelaamista. Vanhemm

Näytä lisää...
 

Toteutettu oppimiskertomus
Kymmenen tikku tabletilla

Opettaja
Maria Hukkanen, Nina Orpana, Virve Vakiala ja Pauliina Wahlstein

Koulu
Siltamäen ala-asteen koulu

Aine/aihe
Äidinkieli

Luokka
1. ja 5. luokka

Oppilaiden ikä
7 ja 11 vuotta

Oppilasmäärä
26

Ajankohta
19.12.2013-24.4.2014

Tavoitteet
Projektin tavoitteet: Oppia tekemään kuvakäsikirjoitus peliohjeeseen tai dokumenttiin. Harjoitellaan kunnioittavaa vuorovaikutusta. Oppia luomaan virtuaaliset peliohjeet ennen vanhaan pelatuista peleistä. Mahdollistaa luontevaa vuorovaikutusta eri sukupolvien välillä. Tutustuttaa vanhempia ihmisiä käyttämään uutta teknologiaa. Kehittää ryhmätyötaitoja ja sosiaalisia taitoja. Kokeilla uusia tapoja kodin ja koulun välisessä yhteistyössä.

Työtavat
Parityöskentely, ryhmätyöskentely, luokkatyöskentely.

Projektissa käytetyt oppimisaktiviteetit
Unelmoi. Tutki. Kartoita. Reflektoi. Valmista. Kysy. Näytä. Tee yhteistyötä.

Projektissa käytetty teknologia: laitteet
iPadit, mini-iPadit ja muut tabletit sekä tietokoneet, matkapuhelimet, dokumenttikamera ja tykki.

Projektissa käytetty teknologia: ohjelmistot
Suunnittelu -Prezi Tallennuspaikka -Skydrive Projektin dokumentointi -blogi: blogger -iMovie Digitaalisten peliohjeiden teko -iMovie Ryhmän itsearviointi -google lomake -TeamUp

Projektissa käytetyt tilat
Luokkatilat (1-2A, 5B, atk ja SFA) ja käytävätilat koulussa sekä SiSu-seuran kokoontumistila (Seurakuntatalo) Siltamäessä. Koulun piha-alueet.

Työskentelyn kuvaus
1. kerta 19.12.2013 Työskentelyryhmien ja dokumenttiryhmän muodostaminen. Projektin tavoitteiden asettaminen yhdessä oppilaiden kanssa Poppletilla. 2. kerta 15.1.2014 Pelien pelaamista, 1. ja 5. luokkalaiset yhdessä. 3. kerta 22.1.2014 Haastattelukysymysten tekeminen vanhemmille ihmisille. Kuvien ottaminen TeamUp työkaluun. 4. kerta 4.2.2014 Vierailu SiSu-seuran kokoontumiseen Siltamäen Korttelituvalla. Haastattelujen tekeminen. 5. kerta 12.2.2014 Arviointikerta; Google Drive ja TeamUp. 6. kerta 26.2.2014 Ryhmäitsearviointien tekeminen jatkuu. Loput kuvat oppilaista TeamUppiin. 7. kerta 27.2.2014 SiSu-seuralaisten vierailu meille koululle. iTec- projektista Pasi ja Markku Oulusta myös vierailulla. Pelien pelaamista ja iPadiin tutustumista senioreille. 8. ja 9. kerta 25.3. ja 1.4.2014 Virtuaalipeliohjeiden suunnittelua vanhoista peleistä ja leikeistä. Kuvakäsikirjoituksen ja ääniselostuksen suunnittelua. Harjoituskuvaukset ohjeista. iTec-kyselyn täyttäminen. 10. ja 11. kerta 10. ja 15.4.2014 Virtuaalisten peliohjeiden kuvaaminen. 12.kerta 23.4.2014 Loppuarvioinnin tekeminen omissa ryhmissä Google Driveen. 13. kerta 24.4.2014 Peli-ilta. Projektin esittely vanhemmille (blogi, traileri, video, virtuaaliset peliohjeet) sekä yhdessä pelaamista sisällä ja ulkona.

Tuotokset
Ryhmäitsearviointilomake Google Driveen, lyhytelokuva projektin kulusta, traileri, virtuaaliset peliohjeet ja blogi :kymmenentikkuatabletilla.blogspot.fi.

Arviointi
Arviointi perustuu oppilaiden ja opettajan yhdessä luomiin tavoitteisiin. Projektin aikana oppilaat suorittavat itsearviointia Google Driveen kehitetyn arviointityökalun ja TeamUp:n avulla. Opettaja arvioi oppilaiden työskentelyä koko projektin ajan.

Jäsenet
Pauliina Wahlstein
Maria Hukkanen
Virve Vakiala
Pauliina Wahlstein
Pauliina Wahlstein
Nina Orpana

Projektin tiedostot

Otsikko Kuvaus Tyyppi Lisätty Lisääjä
Arvioinnin vastaukset

Arviointivastaukset

tiedosto 25.04.2014 13:51 Pauliina Wahlstein
Ryhmäitsearviointi
tiedosto 25.04.2014 13:55 Pauliina Wahlstein

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •