En välmående lärmiljö

Blogin etusivulle | Projektikorttiin


Rummet börjar bli färdigt

(Kirjoitettu 06.10 2015 klo 11:13)

Vi börjar så smångingom få färdigt vårt hälsokunskapsrum och vårt vilorum "stenrummet". Golvet har en heltäckande matta och den har varit fantastisk för akustiken i rummet. Rummet har fyra olika "zoner" som kan växlas och ändras. Eleverna kan få jobba i de olika områdena under lektionen. Borden kan flyttas för att ge mera utrymme på golvet. Dynorna, som är fästa med magneter på väggen, fungerar som sittunderlag.

Vi har också ett långbord där man kan stå och arbeta. Den röda ramen omkring formar ett område utan att utesluta. Både lärare och elever är lite förundrade över konstruktionen, men det är bra att vissa saker skapar förundran - sätter igång kreativiteten. Vi ska jobba lite till med stajlingen inom detta utrymme, så får vi se reaktionerna. 

Eleverna kan också jobba i stenrummet som avskiljs med glasfönster och vid behov dörr. Bakom detta rum finns ännu ett utrymme för grupparbete. Mera bilder om detta senare. 

Responsen från elever och lärare har varit enbart positiv. Grupperna jobbar bättre, eleverna trivs och tycker om att jobba här. Vi ska göra en mer utförlig förfrågan så småningom.

 

 


bjarne mollgren


Kommentit (0):


Kirjaudu sisään palveluun, mikäli haluat lisätä oman kommentin.