Sinervän Android-koulu

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Meillä on hieno luokka

(Publicerat 31.08 2015 klo 09:55)

Paikallislehden toimittaja kävi tekemässä juttua luokastamme. Ulkopuolisen tekemä lehtijuttu vahvisti käsitystä siitä, että Pilottiluokakokeilumme on onnistunut. Hankerahalla toteutettu luokka osoittaa, että tarvetta muutokselle oppimistiloissamme on ja paljon. Lisäksi se osoittaa, että karusta kivikoulun kaikuvasta luokasta, saadaan viihtyisä, rauhallinen opiskelutila. Kontrasti vanhojen ja uuden luokan välillä on valtaisa. Ei ihme, että opettajakunnassa on noussut esille puheenvuoroja siitä, kuinka omankin luokan akustointia tulisi parantaa.

Haasteita riittää ratkottavaksi. Siivousjärjestelyissä riittää pohdittavaa ja siivoojat etsivätkin uutta kalustoa maton puhdistukseen. Lisäksi siivoustarpeen määrä keskustelututtaa. Riittääko kerta viikossa, vai kerta päivässä. Kuntapäättäjiähän kiinnostaa raha, joten nyt pitäisi löytää oikea taso ylläpitokustannuksille. Mennään osa-alueella, jossa omat tietotaito ei enää riitä, mutta toivoa sopii, ettei oppilaiden viihtyvyys/opiskelurauha painu rahan äänen alle.

Uudet kalusteet olisi tavoite saada tilatuksi tällä viikolla, joten syysloman jälkeen pitäisi olla luokka täysin valmis. Toivoisinkin vinkkejä hyvistä toimivista kalusteista, joita on kokeiltu luokissanne.

Koululautakunta on käynyt tutustumassa Pilottiluokkaan ja oli hienoa käytännössä osoittaa, että kevään puheet/lupaukset tuli lunastettua. Juuri tällaisia hankkeita tarvitaan, jotta voimme näyttää kunnissa käytännössä, että pienilläkin muutostöillä voidaan saada aikaiseksi suuria muutoksia!

 

Nyt jo näyttää hyvältä, mutta aina parannettavaa riittää. 


Henri Heikkinen


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •