Leikki. luonto ja digi lasten osallisuusväyliä

Blogin etusivulle | Projektikorttiin  |  Näytä kaikki blogit


DOP-projektien tutkittavat ilmiöt valikoituvat

(Kirjoitettu 23.01 2019 klo 11:03)

Pilottipäiväkodeissamme on aloitettu DOP-projektien tutkimuskysymysten valinta eli pyritty tunnistamaan lasten kanssa, mikä ilmiö kiinnostaa. Lasten kysymyksiä ja ihmettelyn aiheita on kerätty kuullen ja havainnoiden, minkä jälkeen niitä on luokiteltu. Mitä isommat lapset, sitä enemmän he ovat olleet luokittelun ja valintojen tekemisen vaiheissa mukana. Alle 3-vuotiaiden kohdalla kasvattajien havainnoinnilla ja mielenkiinnonkohteiden huomioimisella on ollut suuri merkitys.  Yksiköt ovat hyödyntäneet myös hankerahalla hankittuja action-kameroita, joiden avulla voidaan dokumentoida esimerkiksi pihan leikeissä spontaanisti herääviä ilmiökeskusteluja.

Kaksi tutkimuskysymystä on jo saapunut koordinaattorin tietoon. Kotilon päiväkodissa alle 3-vuotiaiden kysymys on: Mitä vesi on?

Rauhalan päiväkodin isojen (4-6-v.) ryhmässä tutkitaan seuraavaa: Millainen on käärme? Tutkimusaihetta kohtaan heräsi syvä kiinnostus lapsiryhmän metsäretkellä. Retken tapahtumiin ja tutkimuksen valintaprosessiin voi tutustua: https://peda.net/kotka/varhaiskasvatus/k/iof/pilottipäiväkodit/rauhala

 

Vielä odotellaan muiden ryhmien aiheita, joita seminaarissa 31.1.19 päästään työstämään.


Tiina Kääpä


Kommentit (0):


Kirjaudu sisään palveluun, mikäli haluat lisätä oman kommentin.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •