Kirjaudu sisään Unohditko salasanasi?

Luonto, leikki ja digi - lasten osallisuusväyliä

Kotkassa innovatiivisia oppimisympäristöjä kehittävä hanke kulkee nimellä Luonto, leikki ja digi lasten osallisuusväyliä. Hankeaika on 5.6.2018 - 30.6.2020.

Hankkeen aikana kehitetään yhdessä lasten kanssa leikkiympäristöjä, joissa toteutuu erilaisia suunnitteluun ja arviointiin lapsia osallistavia työtapoja. Lähiympäristöä ja -luontoa opetellaan käyttämään oppimisympäristöinä yhä sujuvammin, tiiviimmin ja moniulotteisemmin. Lapsia kannustetaan tutkimaan, toimimaan ja leikkimään erilaisia tvt-laitteita ja digitaalisia mahdollisuuksia hyödyntäen. Hanketyössä ovat tiiviisti mukana kolme pilottipäiväkotia: Rauhala, Lankila ja Kotilo. Näillä päiväkodeilla on kehittämisessä omat painopisteensä. Kunkin päiv&au

Näytä lisää...
 

Jäsenet
Tiina Kääpä
Pia Eskola

Projektin tiedostot

Otsikko Kuvaus Tyyppi Lisätty Lisääjä
Kehittämisen portaat -väline tiimisuunnitteluun ja toiminnan kehittämiseen

Kehittämisen portaat laadittiin (Valon materiaalia hyödyntäen) edellisessä Vuorovaikutuksellisen pienryhmäpedagogiikan vahvistaminen -kehittämishankkeessa. Ne olivat koko Kotkan varhaiskasvatuksessa käytössä ja toivat kehittämistyötä näkyväksi. Niitä käytettiin sekä tiimeissä, yksiköissä sekä vertaispäiväkotiryhmittäin.

Niiden käyttö on siis tuttua ja siksi hyödynnämme sitä myös nyt pilottipäiväkotien tiimisuunnittelun ja toiminnan kehittämisen välineenä.

tiedosto 27.11.2018 09:16 Tiina Kääpä
Hankkeen tavoitteet

Tässä on nähtävissä valtakunnalliset, kunnalliset sekä yksikkökohtaiset tavoitteet innovatiivisten oppimisympäristöjen kehittämiseksi.

tiedosto 26.11.2018 13:23 Tiina Kääpä
Luonto, leikki ja digi -seminaarin ohjelma 31.1.19

Kotkan varhaiskasvatus järjestää yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa seminaarin, jossa lisätään hankkeeseen osallistuvien tietoa design-suuntautuneesta pedagogiikasta. Samalla seminaarissa pilottiyksiköt pääsevät työstämään omia kehittämisprojektejaan.

Tämä seminaari on ensimmäinen ja yliopistoyhteistyö on Kotkan varhaiskasvatuksessa uutta. Seminaareja toteutetaan lisää hankkeen edetessä. Blogiin kirjoitetaan seminaarin tuoreimmat kuulumiset!

tiedosto 04.01.2019 11:55 Tiina Kääpä

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •