Logga in Minns inte lösenordet?

OBS! Projekt grund information är inte tillgänglig på svenska. Information skall presenteras på andra språk.

Maatilaprojekti

Tarkoituksena on luoda maatilamaailma.Maanviljelä -Matti (tai joku muu) on perinyt maatilan, jolla on maatilkku ja paljon erilaisia rakennuksia.  Oppilaat keksivät itse maanviljelijä-Matin tarinan, jossa Matti kulkee maatilan tuotantosuunnasta  toiseen ja lopulta valitsee ongelmien ja ratkaisujen vaakakupin pohjalta, mille alkaisi. 

Kolmen luokan oppilaille esitetään aihe kaikille yhdessä (4.4. 5.tunti) 

https://norssiportti.oulu.fi/index.php?id=3697&news_id=1378&archive=

Projekti eteni UBIKO-projektista tuttujen pedagogisten periaatteiden mukaisesti-

Ensimmäisessä projektitapaamisessa viriteltiin lapsia aiheeseen erilaisten maatilaeläinesittelyin ja maanviljelyn merkityksen kuvaamisella hauskasti ja innostavasti. Oppilaille kerrottiin myös Padeille asennetuista virtuaalimaatilapeleistä. Oppilaat tekivät tämän jälkeen valintansa teamupin avulla. Kaikeksi onneksi ryhmäjako meni

Visa mer...
 

Medlemmar
Vuokko Kangas
Markku Lang
Vuokko Kangas
Vuokko Kangas
Vuokko Kangas
Filer i projektet
Rubrik Beskrivning Typ Utläggningsdatum Utläggare
Kanoja

Ohessa kanaryhmän töitä. Kanaryhmä muodostui niistä oppilaista, jotka Teamup-työkalulla valitsivat aiheekseen kanat ja kanalan. Ryhmän sisällä oppilaat kuitenkin tekivät hyvin erityyppisiä toteutuksia aiheesta. Kävimme ryhmän kanssa aluksi etukäteen läpi, mitä he tietävät kanoista ennestään. 

fil 20.06.2013 23:09 Vuokko Kangas
Kana

Oppilaat tekivät tämän videon Morfoboothia ja muita appeja yhdistelemällä. 

video 20.06.2013 23:10 Vuokko Kangas
Violan kanavideo osa kaksi

Tässä loppuosa Violan kanatarinasta

video 20.06.2013 23:14 Vuokko Kangas
Kiian ryhmän lammasjuttu

Moni innostui yhdistämään tietoa ja tarinaa siten, että he tekivät ikäänkuin haastattelun, missä kysellään, mitä toinen tietää aiheesta. Myös tämä Kiian neliosainen video on täysin tyttöjen omaa tuotantoa.

video 20.06.2013 23:17 Vuokko Kangas
Lehmäelokuva

Tässä on erään ryhmän lehmäelokuva. 

video 20.06.2013 23:19 Vuokko Kangas
Sika

Jostakin syystä Sika-ryhmän valitsivat monet heikomman itsesäätelytaidon omaavat oppilaat, jotka käyttivät hyvin paljon aikaansa sikojen ääniä imitoiden, huumoria heittäen ja istuinjakkaroista karsinoita rakennellen. He kuitenkin myös tekivät töitä ja tuntuivat nauttivan aiheestaan. He tekivät Sika-juttunsa Book Creatorilla kirjan muotoon. Valitettavasti vain hienot ääniefektit eivät tallennu kuin iPadeilla toistettavissa versioissa. 

fil 20.06.2013 23:25 Vuokko Kangas
Lampaiden karkuretki

Moni luokkiemme oppilaista on innostunut kirjoittaja, ja tässä yksi näyte motivoituneen kijoittajan digitarinasta. Harmi vaan, tässäkään eivät tallennu äänet. Jos joku on halukas saamaan kirjan epub-muodossa, voin lähettää. Myös tämä kirjoittaja on muistanut, että kirjassa saa olla vain omaa materiaalia.

fil 20.06.2013 23:32 Vuokko Kangas
Lehmien karkuretki

Karkaaminen oli aika yleinen aihe tarinoissa. Tässä yksi lehmäryhmän tarina karkaavasta lehmäperheestä. Kiintoisaa oli, kuinka isälehmä kesken karkuretken huomasi, että jonkunhan pitää lypsää meidät! 

fil 20.06.2013 23:36 Vuokko Kangas
Keynote

Useimmat tekivät ensin kirja- tai videotyyppisen digitarinan ja sitten keynoten, joka sisälsi tietoa. tässä viivin ja Essin lammasesitys. 

fil 20.06.2013 23:39 Vuokko Kangas
Anetten ryhmän esitys
fil 21.06.2013 00:05 Vuokko Kangas
Anetten oma tarina
fil 21.06.2013 00:06 Vuokko Kangas
 

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •