Juureni kartalla

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Neloset arvioivat digikirjoja

(Publicerat 23.01 2014 klo 11:30)

Tänään oppilaat ovat arvioineet toistensa digikirjoja. Arviontiasteikkona oli viisiportainen tähtiasteikko: oppilas arvioi kunkin työvaiheen erikseen (kansi, popplet, kartat, äänitykset, tiedot, kuvat) ja lisäksi antoi työstä kokonaisarvion. 

Pyysin oppilallta arvioita iTEC-työskentelystä, ja voittopuolisesti arviot ovat myönteisiä. Risuja tuli siitä, että koulun verkko välillä ylikuormittui ja kaatui; haastattelut vaativat paljon, sillä niitä ei muistanut tehdä, haastattelukysymyksiä oli vaikea keksiä ja lisäksi haastateltavia oli välillä vaikea tavoittaa. Joku oppilaista koki, että oli liian kiire ja jonkun toisen mielestä opituista taidoista ei ole hyötyä vapaa-aikana. 

Ruusuja jaettiin anteliaasti. Projektia pidettiin tosi kivana ja se, että samalla oppi käyttämään iPADiä ja erilaisia hyötyohjelmia koettiin erittäin mukavana. Työskentely tuntui oppilaista vapaammalta ja itsenäisemmältä. Siitä huolimatta, että jokainen työsti omaa kirjaansa ja työ oli pitkälle yksilötyötä, oppilaat auttoivat ja neuvoivat toisiaan. Myös isovanhemmat ovat olleet otettuja heihin kohdistuneesta huomiosta. Sähköpostit ja tekstiviestit, puhelut ja kasvokkain kohtaamiset on koettu antoisina. Se, että koulussa hyödynnetään olemassa olevaa hiljaista tietoa, on koettu merkityksellisenä kädenojennuksena. Riemukasta oli myös se, että kesken oppitunnin oli lupa soittaa isovanhemmalle.. Ohjelmista Popplet herätti eniten positiivisia kannanottoja. 

Nyt meillä on kirjajuhlat ja nyyttärit. Seuraavat kaksi tuntia vaan rentoillaan, kun työ on kaikilta osin saatu pakettiin. Jee!


Raini Sipilä


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •