Älykkäät ympäristöt - koodilla koulu haltuun!

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Microsoft Flux opettajien koulutustilana

(Publicerat 25.05 2016 klo 15:33)
 

Microsoftin uunituore Fluxantoi uudenlaisen mielikuvan tulevaisuuden työn tekemisen luonteesta. Ja koska oppiminen ja työn tekeminen ovat sukua keskenään, oli mielenkiintoinen opintomatka tutustua aivan uudenlaiseen tapaan työskennellä. Fluxissa toimivat avoimesti ja vapaasti in-house-start-upit. Heidän työtapoihin pyritään Fluxissa vaikuttamaan suoraan mm. esittelemällä uudenlaisia työskentelytilojen käyttötapoja, luomalla kohtaamisen mahdollisuuksia ja rohkaisemalla jakamisen kulttuuriin. Sen lisäksi olemassa olevat tilat tukevat edellä mainittuja arvoja avoimuuden hengessä. Olimme Älykkäät ympäristöt -koodilla koulu haltuun -hankkeen kehittäjätiimien kesken Fluxissa yhden koulutuspäivän ajan. 

 
Saimme käyttöömme ison olohuoneen (kuvassa yllä) ja hieman pienemmän ryhmätyöskentelytilan castlen (kuvassa alla). Iso olohuone toimii mm. sparraustilana stratup-ideoille. Samoin tilassa voi työskennellä pienemmissä porinaryhmissä eri ongelmien ympärillä. Toimiva, kaikkia laitealustoja ja liittimiä tukeva, esitystekniikka helpottaa asioiden esittämisen. Pelialue siirtää puolestaan ajatukset hetkessä viihteelle, sen pienen hetken, kun aivot tarvitsevat virkistystä työskentelyn lomassa.


Castle puolestaan toimii pienempien ryhmien kesken hiljaisemman ja hieman intiimimmän työskentelyn tilana. Esittäminen onnistuu myöskin tässä tilassa. Inspiroivan sisustuksen vuoksi tila on kutsuva. Ison pöydän ääressä sopii työskentelemään useampikin työryhmä samanaikaisesti.

Fluxissa kaikki välineet on kävijöiden vapaassa käytössä. 4K tarkkuudella tallentava videokamerakin löytyy repertuaarista. Samoin 3D-printteri, tavallinen tulostin, laser-leikkuri ja mikrokontrollerit, joilla voi testata ja demota omia innovaatioitaan vapaasti. Nämä ja monet muut "värkit" puolestaan löytyvät Makers´hubista. Lainattavien välineiden kirjoa täydennetään teknologian kehittyessä. Mm Oculus Rift on tulossa lainauslistalle heti, kun sellainen ilmestyy Microsoftin Hololenssistä puhumattakaan.


Tiloja on erilaiseen työskentelyyn muitakin. Fluxista nimittäin löytyvät kahvio, 30 minuutin neukkari, hiljaisen työskentelyn tilat ja äänieristetyt puhelinkopit. Jokaiselle siis jotakin ja tarpeen mukaan käytettäväksi. Ja hei - for free. Aika huisi mesta!Juhani Kärki


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •