Juureni kartalla

Blogin etusivulle | Projektikorttiin  |  Näytä kaikki blogit


Ysiluokan digikirjat valmiit!

(Kirjoitettu 03.02 2014 klo 14:24)

Eläköön! Vihdoin myös ysiluokan digikirjat ovat valmiit. Päivän iTEC-sessio on kulunut toisten digikirjoja arvioiden: arviontiasteikko on sama kuin kolmosilla ja nelosilla. Arvioitityötä on tehty keskittyneessä mielentilassa; yksikään kirja ei saa arviota tyhjästä. Ysit osaavat ja tietävät vaatia. Yhdeksäsluokkalaisten kirjat ovat 8 - 23 -sivuisia punnittuja ja taiten kirjoitettuja Juureni kartalla -tutkielmia. Upeita töitä!

Kyselin palautetta iTEC-projektista ja tässäpä tulee:

Projektin maantieteen ohjeistusta pidettiin täysin selvänä, mutta maantieteen aineksen siirtämistä lmuuhun projektiin pidettiin epäselvänä. Oppilaat olisivat toivoneet äikän osuuden ohjeistuksen paperiversiona, Oppimaiseman sivuilla vierailu tuntui tylsältä. iPADien käyttöä pidettiin haastavana ja turhauttavanakin. Koska työvälinen oli uusi, laitteen käytön harjoitteluun olisi pitänyt oppilaitten mielestä käyttää enemmän aikaa. iPADillä kirjoittaminen koettiin vaikeaksi, sillä ilman näppäimistöä pitkän tekstin kirjoittaminen sujui hitaasti. Alussa aikaa tuhrautui hömpötykseen. Koska iPAdiä ei voinut ottaa kotiin, työtä tehtiin vain äidinkielen tunneilla. Haastattelujen taltioiminen ja tietojen etsiminen tehtiin kuitenkin kotona, jolloin saman työn joutui tekemään tavallaan kahteen kertaan. Book Creatorin jotkin ominaisuudet koettiin vaikeiksi. Oppilaat myös kokivat, että heidän töitään verrattiin kolmas- ja neljäsluokkalaisiin; lisäksi päättöarvosanat painoivat mielessä koko ajan.

Myönteisenä koettiin se, että uudella laitteella oli tosi mukava työskennellä. Se, että työlle annettiin paljon aikaa, sai luovuuden monet taidot kukkimaan: oli upeaa saada laittaa omaan kirjaan videoita, piirroksia, äänityksiä etc. Jonkun oppilaan mielestä oli loistavaa, ettei työtä juuri tarvinnut kotona tehdä. Työskentelyn itsenäinen luonne koettiin samoin hyvänä ja kiitettävänä asiana. Erityisen hyvänä antina oppilaat pitivät sitä, että he saivat lopuksi tutustua toistensa valmiisiin töihin. Loppukaneettina erään oppilaan lausahdus: " Vaikka kaikki ei nyt mennyt ihan putkeen, olipa hyvä että joka tapauksessa kokeiltiin."

Nyt ysien kirjat lähtevät maantieteen lehtorin arvioitaviksi. Minä arvioin äikkäosuuden myöhemmin.

 

 

 


Raini Sipilä


Kommentit (0):


Kirjaudu sisään palveluun, mikäli haluat lisätä oman kommentin.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •