Mediahuoneessa ja maastossa

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Kouluvierailuja

(Publicerat 25.02 2016 klo 09:07)

Kävimme eilen mukavalla kokoonpanolla tutustumassa naapurikaupungin Kokkolan kolmeen kouluun. Mukana lisäkseni olivat kaikkien koulujen rehtorit, yksi vararehtori, tekninen johtaja ja sivistystoimenjohtaja. Kaksi vierialukohteistamme on remontoitu ja laajennettu, ja yksi on rakennettu kokonaan uudelleen. Mediahuonehankkeemme on osa isompaa kokonaisuutta, ja siksi halusimme käydä kuulemassa kokemuksia jo valmiista kouluista.

Ensimmäinen vierailukohteemme oli Villan koulu. Mieleen jäivät erityisesti koulun valoisuus ja hillitty värimaailma; kokonaisuus oli raikas ja moderni. Täältä voit ihastella lisää!

Villasta ajelimme talvisen kaupungin halki Hollihaan kouluun, jossa meidät otti vastaan niinikään koulun rehtori. Koulun erityispiirteitä ovat kielikylpyluokat ja maanhanmuuttajaopetus. Hollihaassa kuulimme erityisesti opetusteknologiaan liittyvistä ratkaisuista sekä koulun toiminta-ajatuksesta.

Viimeinen mutta ei suinkaan vähäisin kohteemme oli uuden uutukainen Isokylän koulu, joka on osa Isokylän monitoimitaloa. Koulun toiminta-ajatus perustuu yhteisopettajuuden tukemiseen. Eri luokka-asteet toimivat nopissa, erivärisissä kuutioissa, ja koulun hallinnollinen keskus ja työntekijöiden taukotilat ovat keskellä koulua. Mielenkiintoisena yksityiskohtana jäi mieleen näyttämölle sijoitettu musiikkiluokka, joka oli erotettavissa helposti liikuteltavin väliovin. Kaikki neliöt hyötykäyttöön!

Kouluvierailut ovat virkistäviä ja laittavat ajatuksen liikkeelle. Vierailujen jälkeen pidimme virkistävän aivoriihen hyvän ruuan parissa. Tästä on hyvä jatkaa!

Marjaana, projektipäällikkö
Kaisa Heikkinen


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •