Eväitä elämään satupuutarhasta

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Elokuu - sadonkorjuun aikaa

(Publicerat 10.08 2018 klo 13:24)

Elokuun alku  jatkui yhtä lämpimissä tunnelmissa kuin heinäkuu. Satupuutarhan kasveista osa kasvoi täyteen mittaansa ennätysajassa ja rehevää satoa päästiin haistelemaan, maistelemaan ja ihastelemaan heti kesälomien päätyttyä. Aromikas tillin tuoksu tuli pienille puutarhureille tutuksi.

Lomalta tulleille lapsille ja aikuisille riitti hämmästyksen aihetta, kun he kesätauon jälkeen näkivät kasveista rehottavat kasvulavat ja -astiat. Salaatin syöntiin oltiin päästy jo heinäkuussa  ja myös lomalta tulleet pääsivät maistelemaan salaatinlehtiä leivän päälle laitettuna välipalalla tai sellaisenaan rouskutellen ulkoilun lomassa. Herneet, versoista paloiksi muuttuneena, olivat erityisen suosittuja ja ne loppuivat pian kesken.

Kasvun ihmettä seurattiin ja seurataan edelleen mm. kehäkukkien kukkimisen kautta. Tomaatin taimet ovat kasvaneet kovasti pituutta ja tehneet pieniä kukkiakin, nähtäväksi jää kerkeävätkö ne vielä tekemään varsinaista satoa tulevan syksyn aikana. Krassien kukkimisaika alkaa olla jo loppusuoralla, monivuotinen evakko jaksaa vieläkin kukkia runsaana loppukesän lämmössä. Yksi pelargonian taimi taisi saada innokkailta kastelijoilta liikaa vettä, se ei taida ihan keretä tälle kesälle kukkimaan.

Kasvattamiemme vihannesten ja kukkien lisäksi satoa riittää korjattavaksi takapihan marjapensaista ja lähimetsien mustikkamättäistä. Päiväkodin pihalla kasvavat viinimarjapensaat notkuvat punaisista, mustista ja valkoisista viinimarjoista. Niitä päästäänkin jo ensi viikolla poimimaan.


Päivi Orjasniemi


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •