TOIMIVA

Blogin etusivulle | Projektikorttiin  |  Näytä kaikki blogit


Hankkeen esittely

(Kirjoitettu 25.11 2014 klo 08:44)

Työn konkreettinen osuus on alkanut. Olen käynyt esittelemässä TOIMIVA hanketta Tainionkosken koulun henkilökuntakokouksessa ja seuraavaksi menen Kosken koulun kokoukseen. Tarkoituksena on, että pilottitoimipisteiden henkilöstö saa tiedon varhaisessa vaiheessa ja pääseen näin mukaan suunnittelytyöhön.

Tainionkosken koulun oppimisympäristöä rakennetaan tällähetkellä niin, että sisustussuunnittelu on käynnissä: kalusteiden, toimintojen ja materiaalien kanssa mietitään käsikädessä niiden toimivuutta ja tarkoituksenmukaisuutta uuden OPS 2016 pohjalta. Henkilökunta tekee tällähetkellä arvovalintoja siitä, miten ympäristö rakennetaan. Siihen kuuluu kaikki kokonaisuutena; värit, muodot, mallit ja muodot. Huomioidaan monipuoliset oppimispaikat niin, että on pöytäpaikkoja, istuimia, mukavia löhöpaikkoja, omia soppija sekä isoja kokoontumisympyröitä. Lisäksi halutaan myös aikuisten keskustelupaikkoja, joissa voi käydä rauhassa keskusteluja vanhempien kanssa, jotka ovatkin lastensa parhaimpia asiantuntijoita.

Olen niin innoissani, että tämä hanke saa mahdollisuuden ja pääsemme kokeilemaan tätä uutta toiminnallista ympäristöä. Eilen esittelin hankkeen vanhempainyhdistyksen puheenjohtajille ja ylihuomenna to esittelen tämän kaikille kasvatus- ja opetusesimiehille.

Tästä on hyvä jatkaa! Liitteenä kuva, jonka pohjalta on hyvä ravistella ajatuksia ja ruveta kokoamaan uutta mallia oppimisen muuttamiseksi.


Minna Rovio


Kommentit (0):


Kirjaudu sisään palveluun, mikäli haluat lisätä oman kommentin.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •