Älykkäät ympäristöt - koodilla koulu haltuun!

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


HUKKATILAT KÄYTTÖÖN ÄLYKKÄÄSTI - Malminkartanon peruskoulun projektiesittely

(Publicerat 19.02 2016 klo 15:52)

HUKKATILAT KÄYTTÖÖN ÄLYKKÄÄSTI

VÄLIKATSAUS 1/2016

 

1 Mikä on ollut koulukohtainen tavoitteenne? 
Malminkartanon ala-asteen koulukohtaisena tavoiteena on ollut muuttaa koulumme oppimisympäristöä sekä koulumme fyysisiä tiloja vastaamaan uuden OPS:n asettamia tavoitteita. Tänä syksynä olemme keskittyneet pedagogiseen muutokseen eli olemme järjestäneet opettajille koulutuksia sekä harjoitelleet ilmiöoppimista. Ilmiöoppimisen-koulutuksessa voitimme Opetusviraston järjestämässä kilpailussa pääpalkinnon, josta olemme todella ylpeitä! Voittamamme GoPro-kamerat ovat jo olleet käytössä ja oppilaat ovat innostuneet kuvaamisesta ja videoinnista. 
 
2 Miten tavoite on toteutunut? Ja mitä vielä tavoitellaan? 
Olemme lähteneet mukavasti liikkeelle ja henkilöstö on ollut innostunutta. Opettajia on koulutettu ohjelmoinnin alkeissa ja vietimme myös koululla kooditunteja EU:n Koodausviikon innoittamana. Uusi MUKULA-oppimistila otettiin juhlallisesti käyttöön PopUp-päivän yhteydessä 16.01.2016, jolloin koulussamme pidettiin myös ensimmäisiä oppilaiden vetämiä koodauspajoja. Pyrimme ottamaan yläkerran hukkatilat opetuskäyttöön vielä alkuvuoden aikana. iPadien asennus on alkanut ja opettajien sekä oppilaiden koulutus alkaa mahdollisimman pian. Tarkoituksena olisi myös aloittaa keväällä vielä robotiikan harjoittelu BeeBottien sekä LegoTechnicsien avulla. Opettajille järjestetään myös lisää koulutusta ohjelmoinnin aloittamisesta sekä uusien laitteiden käyttöönotossa. Odottelemme myös innokkaina Zora-robotin vierailua.
 
3 Millaisia välineitä ja kalustusta olette hankkineet tavoitteenne toteuttamiseksi? 
Älykkäät ympäristöt -hankkeen avulla koululle on saatu uusi MUKULA-tila (sisältää MUKULA-seinän ja istuintyynyjä). Lisäksi olemme parantaneet koulun verkkoa, saaneet iPadeja sekä hankkineet Hello Ruby-kirjoja ja Robogem-pelejä ohjelmoimmin aloittamiseksi. Tämän lisäksi olemme päässeet Opetusviraston kautta Lego Technics-koulutukseen ja BeeBot-koulutukseen, joiden kautta olemme saaneet näitä välineitä koulullemme.
 
4 Millaisia tavoitteen toteutumisesta johtuvia levittämisajatuksia teillä on virinnyt jo tässä vaiheessa? 
Älykkäät ympäristöt-hankkeen tukemana pyrimme luomaan meidän koulusta alueelle innovatiivisen oppimisympäristön, jossa keskitymme erityisesti ohjelmoinnin opiskeluun sekä ajatteluntaitojen kehittämiseen. Olemme Koodikerhon avulla kouluttaneet kouluun muutamia oppilaita, jotka voivat auttaa koodauksen opettamisessa.

Juhani Kärki


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •