Ilolla ja osallisuudella kohti tulevaa

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Lähtötilanne Huutijärven päiväkoti

(Publicerat 07.02 2019 klo 09:20)

Päiväkodeissa oppimisympäristöjen uudistamisen ajatustyö on lähtenyt käyntiin jo syksystä 2018. Hankkeessa yhteistyössä päiväkotien kanssa toimivat Lekolar-Printel Oy sekä Tampereen yliopisto. Päiväkodeilla vieraili Lekolar-Printel Oy:stä Hanna, joka dokumentoi ja keskusteli päiväkotien henkilökunnan kanssa oppimisympäristöistä ja fyysisistä tiloista, joihin muutosta toivottiin Lekolarin välineillä ja huonekaluilla. 

 

Huutijärven päiväkodissa toimii neljä lapsiryhmää vuoden 1970 rakennetussa päiväkodissa. Huutijärven päiväkodin henkilökunnalla oli selkeä ajatus muutaman tilan uudistamisesta Lekolarin avustuksella. Tiitiäisten –ryhmän eteistila, naulakkojen vieressä, toimii leikkitilana, joka on suuressa käytössä myös läpikulkutilana. Tilaan toivottiin parempia käyttöratkaisuja, jotka mahdollistavat eteis- ja naulakkotilan hyödyntämisen leikkitilana. Mörrimöykkyjen ryhmätilaan, toimii myös ruokailutilana, toivottiin aikuisten pöytien tilalle seisomapöytää, johon saa lukkojen taakse sijoitettua aineistoa. Aikuisten ison pöydän poistaminen toisi lisätilaa leikille. Menninkäisten ryhmätilaan toivottiin rauhoittumisnurkkausta, jossa voisi lueskella ja olla rauhassa. Koko talon käytössä oleva leikkihuone oli myös Lekolarin yhteistyöhön sovittu kohde. Leikkihuone on iso tila, jossa on pöytätilaa sekä erilaisia leikkivälineitä. Huoneeseen toivottiin parempaa tilaratkaisua. 

 

Huutijärven päiväkodissa pohditaan myös oppimisympäristöjen uudistamiseen innovatiivisia ratkaisuja ja jo olemassa olevan hyödyntämistä. Kevään 2019 aikana henkilöstö suunnittelee oppimisympäristöjä ja kouluttautuu Tampereen yliopiston yhteistyössä oppimaisema-ajatteluun. 


Mira Paloniemi


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •