Leikki. luonto ja digi lasten osallisuusväyliä

Blogin etusivulle | Projektikorttiin  |  Näytä kaikki blogit


Kolmiuloitteisia värityskuvia, leivontaa ja hälytysajoja

(Kirjoitettu 20.12 2018 klo 14:53)

Koordinaattorina olen tehnyt kasvojani vähitellen pilottipäiväkotien lapsille tutuiksi tämän vuoden puolella. Vietin maanantaina 17.12.18 aamupäivän Kotilossa. Pienten ryhmä lähti retkelle, joten päädyin tällä kertaa jäämään isompien lasten kanssa päiväkodille. Jatkossa osallistun ehdottomasti myös retkille.

Toisessa ryhmässä lapset kokeilivat ensimmäistä kertaa Quiver-sovellusta eli herättivät värityskuviaan eloon. Tämä tuntui olevan lapsista todella kiinnostavaa ja mielekästä puuhaa. Kuten kuvasta voi huomata, värittämiseen ei olisi malttanut enää millään keskittyä, kun ensimmäisiä kuvia heräteltiin. Kuvat laitettiin lasten Kasvun kansioihin käytettäväksi myös myöhemmin. Tutustuminen sai uutta näkökulmaa, kun lapset kertoivat itsestään kansioidensa avulla.

Isoimpien lasten ryhmässä oli ohjelmassa joulutorttujen leivontaa. Kasvattaja oli tehnyt malliversioita, joista lapsilla oli mahdollisuus ottaa mallia omiin torttuihinsa. Leivontaan kuului tärkeä kahdenkeskinen hetki ryhmän kasvattajan kanssa. Kysyin viereisessä huoneessa leikkiviltä lapsilta, leikkisimmekö duploilla. "No voin leikkii, jos siäki leikit."

Leikissä olivat vahvasti läsnä erilaiset hälytysajoneuvot ja pelastaminen. Sama duplopoliisi oli sekä helikopterilentäjä, ambulanssikuski, lääkäri, palomies, varas että puutarhuri. Päiväkodissa olikin vastikään vieraillut oikea paloauto pelastajineen, joka selitti osaltaan lasten asiantuntemusta aiheesta. Hätänumero 112 löytyi muistista välittömästi. Leikissä meitä nauratti monta kertaa sen mahdottomalta tuntuvat juonenkäänteet, mikäli oli itse asiassa juuri parasta!


Tiina Kääpä


Kommentit (0):


Kirjaudu sisään palveluun, mikäli haluat lisätä oman kommentin.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •