Mahdollisuuksien maailma opetuksessa

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Viimeisen työviikon iloiset kuulumiset: täällä ylhäällä (parvella) tuulee ja lujaa; nimittäin positiivisen muutoksen tuulet.

(Publicerat 22.05 2015 klo 12:11)

 

Tällä viikolla olemme laittaneet ns. porukalla tuulemaan. Kaikki kolme luokkatilaa on maalattu ”talkoilla” samoin aula ja parvelle johtava portaikko. Vanhat kalusteet on viety joko muihin luokkiin tai varastoihin. Kesällä meille tulee keskitilaan vielä äänieristelevyt, jotta liikuntatuntien äänet eivät häiritse opetusta. Tarkoituksena on tehdä kerralla tilasta kunnollinen. Samoin rehtori on luvannut parvelle tykin ja dokumenttikameran. Tila on mielestämme muuttunut jo hurjasti pelkällä uudella maalilla ja muutaman päivän päästä tulevat uudet kalusteet pääsevät siisteissä tiloissa entistä upeammin esiin.

 

Toissapäivänä meillä kävi aivan ihana myyjä Eurokankaasta ja hänen kanssaan ideoimme verhot ja muutamia kangastauluja luokkatiloihin. Kiinteistönhoitajamme Aimo on luvannut tehdä kesällä kehykset kangastauluihin sekä nikkaroida meille ilmoitustauluja. On ollut ihanaa huomata, kuinka porukalla saamme kaikkea mukavaa aikaiseksi.

 

Olemme suuren innostuksen vallassa ja tämän projektin vaikutus on huomattavasti laajempi kuin pelkkä parven kunnostus ja uusien opetusvälineiden ja kalusteiden hankinta. Tämä projekti on nostanut esiin pedagogista keskustelua koulussamme ja olemme pohtineet mm. pienten ja edullisten retkituolien ostamista (materiaalirahasta), jotta oppilaat pääsevät ulos opiskelemaan jne. Keskustelukulttuurin kohoaminen on allekirjoittaneelle erityisen mieluisa asian, rakastan ideointia ja jopa hulluja heittoja. Nyt meillä on lupa ja jopa kehotus keskustella pedagogiikan kehittämisestä. Pidämme pieniä yhteisideointeja mahdollisista hankinnoista (moniammatillinen tiimi) ja jaamme hyviä linkkejä toisillemme. Tämä on, mitä mainioin ajankohta tälle projektille, sillä uusi OPS puhuttaa meitä muutenkin.

 

Kiitollisin, innovatiivisin ja lämpimin kevätterveisin.

 

Minna Snellman, Elimäki

 

 

 

 

 


Minna Snellman


Kommentarer (1):

ophhean   21.08 2015 12:46

Hienosti on hankkeenne alkanut ja toivottavasti näin lomien jälkeen jatkuu hyvällä innolla.

Toivottavasti olette muistaneet paloturvallisuuden sisusteita valitessanne. Koulujen sisustustekstiilien on hyvä kuulua joko luokkaan S1 (vaikeasti syttyvä) tai S2 (tavanomaisesti syttyvä). Luokaan S3 (herkästi syttyvät) kuuluvia sisustusmateriaaleja ei tule käyttää koulutiloissa.

Ohjeita paloturvaliisuudesta:
Suomen rakentamismääräyskokoelma E1, Rakennusten paloturvallisuusmääräykset ja -ohjeet
Sisusteiden paloturvallisuus RT 08-11098
Oppilaitosrakennusten turvallisuus, Opetus-ja kulttuuriministeriön työryhmämuistioita ja selvityksiä 2015:2Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •