Juureni kartalla

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Kaupunkitutkimusta

(Publicerat 16.12 2013 klo 12:27)

Viimeisetkin oppilaat ovat pian saaneet ensimmäisen video/ääniklipin valmiiksi. Suurin osa neljäsluokkalaisista on jo aloittanut suvulle tärkeän kaupungin tutkimisen: kaupunkien koti- ja matkailusivustot ovat ahkeran nettiselailun kohteena. Oppilaat ovat hauskuuttaneet itseään lentelemällä Google Earthilla pitkin maailmaa. Book creatorista opitaan koko ajan lisää: nyt eräs oppilas keksi, kuinka jo täytettyjen sivujen paikkaa voi vaihtaa. Kotiryhmät ovat kommentoineet toistensa töitä, äänitykseen on saatu hyviä vinkkejä. Toinen oppilas pyysi lupaa saada editoida videoklippinsä - nuori mies saattaa tehdä elokuvan..

Työskentelyn ajankohta on haastava, sillä oppilaat alkavat olla melko levottomia tähän aikaan vuodesta. Tuleva joululoma katkaisee projektin juuri sopivaan vaiheeseen: lomalla on helppo haastatella isovanhempaa.

Ysiluokan lähestymistapa on hieman erilainen; yhden kaupungin sijaan he tutkivat sukunsa muuttohistoriaa yhden isovanhemman ja itsensä osalta. Kartalle piirtyy kiehtovia reittejä.

 


Raini Sipilä


Kommentarer (1):

pasi.kurttila@oulu.fi   16.12 2013 13:17

Kuulostaa siltä että pilotti etenee SYKissä hienosti!Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •