Mediahuoneessa ja maastossa

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Maastossa-osuuden vaiheita keväältä 2016

(Publicerat 12.06 2016 klo 18:26)

Hankkeen maastossa-osuus on edennyt kevätlukukauden aikana osin suunnitelmien mukaisesti ja osin on jouduttu suunnitelmia muuttamaankin. Metsäntutkimuslaitoksella tapahtuneiden organisaatiomuutosten myötä tuli tarve etsiä muita ratkaisuja hanketavoitteiden toteuttamiseksi. Haettuja ja OPH:n myöntämiä vuokramenoja ei voitu enää kohdentaa nykyisen Luke:n Kannuksen toimipaikan kanssa tehtävään yhteistyöhön. Tältä pohjalta lähdettiin miettimään tähän osuuteen korvaavia ratkaisuja. Idea koulukasvihuoneesta ja -puutarhasta ei myöskään saanut riittävästi tuulta alleen ja jo toistamiseen olimme uusien suunnitelmien äärellä. Ratkaisuksi löytyi lopulta IS-Vet Oy:ltä tiedekasvatukseen suunnattuina uutuuksina välineitä, ohjelmistoja ja anturiteknologiaa. 

Saimme IS-Vetiltä kehityspäällikkö Tero Leinosen Kannukseen esittelemään välineistöä huhtikuussa ja tästä tapaamisesta virisikin hienoja jatkosuunnitelmia. Aiemmin olimme miettineet menetelmäohjeiden laatimista lähinnä yleislinjan biologian ja maantieteen kurssien sekä erikoistumislinjan kurssien pohjalta, mutta nyt saimme vahvistukseksi myös fysiikan osuutta fysiikan opettajan kiinnostuessa uusista välineistä ja mahdollisuudesta laatia hanketyönä maastotyöskentelyyn menetelmäohjeita. Tero Leinonen alkaa seuraamaan hankeblogia ja vie esittelyissään tietoa kehitystyöstämme eteenpäin. Toukokuun lopussa laitoimme tilauksen ja välineistöä on elokuun alussa meitä koululla odottamassa lomalta töihin palattuamme.

Maastossa-osuudesta on tuotettu Grafetee kulttuurimaiseman analyysissa-ohje ja hankeaikana valmistuvat lisäksi oppiainerajat ylittäen menetelmäohjeet ainakin metsikön tilavuuden mittauksesta ja vesianalyysistä. Metsikön tilavuuden mittaus-ohjeen laatimisen taustalla on yhteistyö Luonnonvarakeskuksen kanssa

 

Hankekuulumisin,

Kaisa Heikkinen


Kaisa Heikkinen


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •