Kirjaudu sisään Unohditko salasanasi?

Elections 9 r Benchmark and Design

Eleverna i 9r fick bli del av en demokratisk process genom att bilda egna partier och göra en valkampanj. Varje parti hade en egen blogg, de gjorde en reklamvideo och en reklamplansch. Det ordnades sedan en valdebatt där klass 9c deltog med frågor. 9c fick sedan rösta fram den vinnande kandidaten.


 

Toteutettu oppimiskertomus
Skapa ett objekt (En valkampanj och ett demokratiskt val)

Opettaja
Solveig Salomäki, Rasmus Vikström, Patrik Holm.

Koulu
Sursik skola, Pedersöre

Aine/aihe
Samhällskunskap, modersmål, engelska, matematik

Luokka
9r och 9c

Oppilaiden ikä
15

Oppilasmäärä
34

Ajankohta
November-December 2012

Tavoitteet
Att eleverna ska lära sig hur en demokratisk process går till. Hur man påverkar, hur man arbetar tillsammans i en liten grupp så att alla deltagare får använda just sin kompetens. Att använda elektroniska hjälpmedel: Ipad (blog, foto, film, iMovie, Pages),

Työtavat
Grupparbete, paneldebatt, fotografering, film, blogg Lärarna bloggade också och använde TeamUp, samt filmade en del.

Projektissa käytetyt oppimisaktiviteetit

Projektissa käytetty teknologia: laitteet
Ipad; iMovie, Wordpress, Pages, TeamUp

Projektissa käytetty teknologia: ohjelmistot

Työskentelyn kuvaus
Vi jobbade med sex inlärningsaktiviteter(IA), dvs Learning Activities 1. Design Brief. Eleverna bildade partier och startade sin blogg.Vi följer med kommunalvalet och presidentvalet i USA. 2. Benchmarking. Eleverna lärde sig om Finlands politiska partier och USAs två partier. De valde sedan ut ett parti som de tyckte hade liknande värderingar. 3. Product design. De bestämde vilka värderingar är viktiga för paritet och gjorde en plansch på Pages 4. Participatory design. De träffar sin målgrupp 9c och presenterar sina idéer. 5. Final design. De gör en valvideo med iMovie och förbereder sig för paneldebatten. Klasserna träffas till en sista debatt och röstningen genomförs. 6. Reflections. Vinnaren utses och eleverna ger en skriftlig feedback om projektet.

Tuotokset

Arviointi
Eleverna var mycket positiva när de utväderade projektet. De tyckte de lärde sig mycket om att arbeta i ett team. Det roligaste var att göra reklamvideon med iMovie. Det blev också lite extra kul då de fick jobba mot en annan klass och lära sig hur man påverkar väljare. Ibland var det svårt att hitta jobb åt alla i gruppen. En elev konstaterade i utvärderingen att det var kul att se att man kan göra nånting bra fast man har lite tid.

Jäsenet
Solveig Salomäki
Rasmus Vikström
Patrik Holm
Projektiin ei ole lisätty muita kuin kuva/videomateriaaleja. Katso ne omalta välilehdeltään.

http://9r-9c.wikispaces.com

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •