Älykkäät ympäristöt - koodilla koulu haltuun!

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


VR-välineet kouluun

(Publicerat 16.09 2016 klo 14:36)
Oppimaisema digitalisoituu-päivien aikana parhaaksi VR-kokemuksia tarjoavaksi järjestelmäksi valikoitui järjestelmä, jonka välineet on kuvattu alla.
 

VR-setti kouluun:
-HTC Vive VR-lasit
-2x salamajalustat Lighthouse-sensoreille (esim. 1)
-2x valaisinnivel (esim. 2)
-Lighthouse senrorit voidaan myös kiinnittää suoraan seinään, jolloin jalustoja ja niveliä ei tarvita. Kiinnitysosat tulee mukana.
-kuulokkeet
-näyttö, näppis, hiiri 


Tietokoneesta:
Tietokone oli mallia Rog G20CB, jota ei ole enää esim. verkkokaupassa myynnissä. Koneessa oli Nvidia Geforce 970 näytönohjain, mikä on minimivaatimus VR-käyttöön. Nvidian Geforce 980 -näytönohjain on hieman tätä parempi ja soveltuu myös VR-käyttöön. Kouluttajan sanomaa: "Nykyisin en ostaisi enää samaa konetta, koska markkinoilla on monia hinta-laatu-suhteelta parempia vaihtoehtoja". 
 
Esim. seuraavien verkkokaupan koneiden pitäisi olla sopivia: 
Esim. 1.
 
Viven sivuilla suositellaan, että kannattaa hankkia kone, jossa näytönohjaimena on Nvidia Geforce 1060 (halvin), 1070 tai 1080 (paras) näytönohjain. Nämä on parhaita hinta-laatu-suhteeltaan.
 
Lisätietoa:
Ennen ostoa kannattaa kuitenkin varmistaa, että kaikki ominaisuudet vastaa vaatimuksia. Tästä löytyy HTC Vive laitteistovaatimukset.

HTC Vive -järjestelmä on tällä hetkellä ainoa järkevähintainen kaupallinen VR-järjestelmä, jossa VR-maailmassa konkreettinen liikkuminen (jalkasin) on mahdollista.

Juhani Kärki


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •