Vanhan lukion aulatilojen remontin suunnittelu oppilaskuntien hallitusten kanssa

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Kuulumisia

(Publicerat 17.12 2016 klo 19:46)

Vanhan lukion uudistuneet aulatilat on otettu hienosti vastaan. Ainakaan vielä ei ole tarvinut huolehtia siitä, että kankaiset sohvat joutuisivat liian kovalle kulutukselle koulu olosuhteissa. Oppilaat osaavat arvostaa niitä. Sen sijaan säkkituolien kohtelemisen kanssa oli ongelmia, ne jouduttiin sijoittamaan väliaikaisesti luokkaan, koska olivat ilkivallan kohteena.

Hankkeen edetessä, ja muutenkin, on tullut tarvetta valokuvata ja videoita koulun tapahtumia. Järjestämmekin uuden visuaalisen median valinnaisainekurssin. Ideana on opettaa koululaisille visuaalisen median ammattilaistenkin suosiman Adobe Creative Cloudin ohjelmia, kuten Photoshop, Premiere ja InDesing, sekä tietysti video- ja valokuvausta. Samalla saataisiin oppilasvoimin hoidettua koulun tapahtumien kuvauksia.

Moision puolen aulan muutoksetkin ovat valmistuneet. Alla olevassa kuvassa on aulaan kiinnitetyt luokkien alkuperäiset suunnitelmat. Lisäksi oikealla näkyy Tredun ja meidän oppilaiden yhdessä toteuttamaa seinämaalausta. Seinämaalauksen toteuttamisen organisoi Heidi Kotila ja sen rahoitus tuli "Unelma koulu" hankkeesta. Kuvassa vain vähän näkyvien sohvien valinnan tekivät luokat oppilaskunnan hallituksen antamista vaihtoehdoista. Käytin sohvien valinnassa "Yhteistoiminnalliset työpisteet" hankkeessa saatuja oppeja. Omistajuus kasvaa, kun oppilaat saavat vaikuttaa itse oppimisympäristöönsä. Omistajuuden kasvun myötä voisi olettaa ilkivallan vähentyvän ja arvostuksen koulua kohtaan lisääntyvän. Myös sohvien rahoitus tuli "Unelma koulu" hankkeesta.


Pekka Männistö


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •