OUVIL - Oulun normaalikoulun virtuaalilukio

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Käyttö kasvussa, kyselyt menossa

(Publicerat 25.11 2013 klo 20:00)

Toinen jakso lopuillaan, koeviikko menossa. Alkaa olla tuttu näky käytävällä pelaavat ykköset iPadeillaan. Useammassa oppiaineessa on jo lisätty iPadien käyttöä oppitunneilla. Kasvun varaa silti on. Maisterivaiheen opetusharjoittelijat ovat lähdossä pois, joten varsinaiset opettajat pääsevät itse pitämään tuntinsa, joten iPadin hyödyntäminen jatkunee nyt täydellä teholla.

Opettajat ovat osallistuneet koulutuksiin kiitettävästi. Opettajainhuoneessa keskustelu monesti kääntyy laitteen tuomiin haasteisiin, teknisiin ja pedagogisiin. Pika-apua on ollut hyvin tarjolla. Norssiope.fi-hankkeen tukihenkilöt auttavat myös iPadien suhteen.

Flipped Learning ei oikein mennyt läpi historian opetusharjoittelijoille. Vanha pedagogiikka on iskostunut tiukasti mieliin ja siitä poioppiminen vaatii näköjään aikaa. Toivotaan, että historiassakin asiaa testataan ja saadaan kokemuksia. Nyt kiinnostuneimpia ovat luonnontieteellisten aineiden opettajat, matematiikka ja kemia eritoten. Olin kouluttajana Suomussalmella Opekatti-tapahtumassa viikko sitten. Kerroin siellä hankkeistamme. Mielenkiinto Flippedia kohtaan heräsi erityisopettajien taholta. Historioitsijat kuuntelivat tarkasti, mutta he eivät syttyneet mitenkään erityisesti aiheeseen.

Lukion ykkösille on menossa kysely iPadi opetuskäytöstä. Palaan, jahka tuloksia alkaa valmistua.

  


Jari Honkanen


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •