Ilolla ja osallisuudella kohti tulevaa

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Lähtötilanne Suoraman päiväkoti

(Publicerat 07.02 2019 klo 09:27)

Suoraman päiväkodin Kukkotalo on vuonna 1978 valmistunut kolmen lapsiryhmän päiväkoti. Päiväkodin henkilöstö arvioi aluksi oppimisympäristöjä siitä näkökulmasta, mistä kaikki hyötyisivät eniten. Henkilöstö päätyi uudistamaan Lekolarin yhteistyöllä pirtin, ison tilan, jossa kokoonnutaan aamuisin. Tilaa hyödynnetään myös pienryhmien tilana, lauluhetkillä sekä koko talon kokoontumisissa. Tilassa on myös aikuisten työpöytä ja tietokone. Tilaa hallitsee vanha punatiilinen takka, joka ei ole ollut käytössä vähään aikaan. 

Henkilökunta pohti yhdessä ajatuskartan avulla mitä tilaan tarvittaisiin. Toiveina nousi vanhojen puolapuiden tilalle parempi kiipeilymahdollisuus, ikkunan ääreen penkit ja rauhoittumisalue, josta voi vilkutella huoltajille aamuisin. Tilaan toivottiin monipuolisia liikkumisen mahdollisuuksia ja leikkitilaa. Pajupillin talon pitkälle käytävälle toivottiin ratkaisua, joka mahdollistaa liikunnalliset leikit paremmin.

 

Suoraman päiväkodissa pohditaan myös oppimisympäristöjen uudistamiseen innovatiivisia ratkaisuja ja jo olemassa olevan hyödyntämistä. Kevään 2019 aikana henkilöstö suunnittelee oppimisympäristöjä ja kouluttautuu Tampereen yliopiston yhteistyössä oppimaisema-ajatteluun. 


Mira Paloniemi


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •