TOIMIVA

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Työ oppimisympäristön parissa aktivoituu

(Publicerat 06.03 2015 klo 11:10)

1. TOIMIVA oppimisympäristö on valmistumassa Tainionkosken koululle. Koko lukukauden on saatu olla mukana suunnittelemassa ja vaikuttamassa valmistuvaan rakennukseen. Toiminnan suunnittelu on ollut lähtökohtana tulevaan; tila vaikuttaa todella onnistuneelta. Tosin käyttöhän sen sitten vasta ratkaisee ja onneksi meillä on tämä 3-vuoden kehittämisprojekti, jossa sitten kartoitetaan sitä mikä toimii ja mikä ei.

 

Henkilövalinnat työpareiksi on meneillään; Imatran kaupungissa on kysytty sisäistä siirtotoivetta sekä lastentarhanopettajan että luokanopettajan tehtäviin. Innokkuutta on ollut. Koska halusimme vielä lisää vaihtoehtohakijoita, luokan opettajat virka laitettiin vakituiseen hakuun juuri tähän uuden ryhmän eteenpäin luotsaamiseen. Kun hakuaika on mennyt pääsemme haastattelemaan ja käytännön työparihaastettelulla testaamaan sitä, että saamme henkilöiksi tiimi-innostuneet ja tulevaisuuden OPS2016 perusteihin syventyneet motivoituneet työntekijät.

 

Lasten ja oppilaiden valinta ryhmään on samanaikaisesti käynnissä. Yhteistyössä olemme miettineet sitä millainen ryhmä otetaan ensimmäisenä syksynä vastaan. Tosiasia kuitenkin on, että mukana on esikoululaisia, 1.luokkalaisia ja 2.luokkalaisia. Määrä tässä alkuvaiheessa on n.30 lasta. Nyt on jo tullut vanhemmilta kyselyitä pääseekö minun lapseni tuohon ryhmään.

 

Oppimisympäristön kalusteet ja toiminnalliset oppimisvälineet ovat myös mietinnässä ja todella hyvää työtä on tehty lähellä tätä uutta rakennusta työparina päiväkodinjohtaja sekä alakoulun apulaisjohtaja. Mukana miettimään  parhaiten juuri tämän ryhmän käyttöön soveltuvaa ICT ympäristöä olemme saaneet kaupungin TVT johtoryhmän sekä seillä työskentelevän asiantuntijan, joka kokeilee välineitä ennenkuin niitä lähdetään hankkimaan.

 

Olen todella ylpeä tästä prosessista ja siitä mitä kaikkea nyt on jo yhteistyössä saatu aikaiseksi. Tuskin maltan odottaa syksyä ja elokuun alkua, kun ryhmän toiminta käynnistyy.


Minna Rovio


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •