Älykkäät ympäristöt - koodilla koulu haltuun!

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Robotit oppimaisemassa

(Publicerat 23.02 2016 klo 08:27)
 
ZORA!
 
Kaksi Zora robottia rantautuu Helsinkiin ennen joulua ja alkuvuodesta 2016 robot siirtyvät keskelle opetuksen ihmeellistä maailmaa. Toinen roboteista sijoittuu alustavien suunnitelmien mukaan toistaiseksi teknologiapainotteiselle Aurinkolahden peruskoululle ja toinen kiertää kahden viikon jakosissa Älykkäät ympäristöt -hankkeen kouluissa.
 
Zora on sosiaalinen ja oppiva ihmistyöhön suunniteltu humanoidirobotti. On mielenkiintoista seurata, kuinka robotti sulahtaa oppilaiden keskuuteen ja mitä opimme siitä ja sen kanssa. Täältä lisää Zorasta koulussa.

Video Zorasta hoivarobottina. Meidän videomme syntyy projektin myötä.

Roboja on erilaisia. Lego Mindstorms tulee vauhdilla kouluihin. Lisäksi Robbo on varteenotettava vaihtoehto vaativamman ohjelmoinnin opettamiseen. Yksi erityisen mielenkiintoinen alku löytyy Ranskasta, jossa kehitellään open source pohjalta Poppy robottia.

POPPY!

POPPY robot on ranskalainen open source pohjainen ohjelmoitava ja 3D-tulostettava humanoidirobotti, joka on tarkoitettu osaksi teknologiakasvatusta, ohjelmoinnin opetusta ja opetusta yleensä. projektia johdetaan pariisilaisessa tekniikan oppilaitoksessa Inriassa. Mukaan pääsee helposti kirjautumalla projektin sivuille ja kertomalla ja jakamalla omasta projektista. Projektisivulla pääkielenä on ranskan kieli, mutta projektia johtava Pierre-Yves Oudeyer kertoi, että alustalle voi luoda oman kielisen kollaboraatioryhmän oman projektin sisälle. Toki englanniksikin voi keskustelua käydä.
 
POPPY ei liene ihan yksinkertaisimmasta päästä oleva rakentelusarja, vaan vaatii vihkiytyneisyyttä teknologiarakentamiseen. Tästä mahdollisuudesta olisi kuitenkin hyvä ottaa selvää ja päästä mukaan robotin kehitykseen. Alla olevilla videoilla POPPY on esillä. Videolla 1 kuvataan POPPYn kokoaminen osista ja videolla 2 projektijohtaja Pierre-Yves Oudeyer kertoo vankemmin projektin taustaa. 
 
Poppy projektiin kiinnittymistä vielä harkitsemme muutaman koulun kanssa. Kontakti on jo projektijohtajaan ja mukaan lähtökin on lähellä. Jää nähtäväksi!
 
VIDEO 1: Time Lapse assembly of Poppy, the open source humanoid robot.

VIDEO 2: OEB 2015 - Robots: the Next Powerful Learning Tool - Pierre-Yves Oudeyer

Juhani Kärki


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •