Toiminnallinen varhaiskasvatus

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Mitä on opittu?

(Publicerat 16.01 2019 klo 15:00)

Hanke on kestänyt jo yli vuoden, viimeiset kuukaudet ovat menossa. Tahti ei hiljene loppua kohden, päinvastoin! Nyt on päästy vauhtiin, joten annetaan vain mennä!

Mitä on opittu? Joku voisi ajatella, että oppimisympäristön muokkaus hoituu pöytää ja penkkiä siirtämällä, sitähän tehdään koko ajan. Hanke polkaistiin käyntiin siihen tarpeeseen, että kunnassa varhaiskasvatuksen tilat alkavat olla vanhoja ja kaikkia ei edes ole tarkoitettu päiväkoti-käyttöön. Kalusteet on ollut "aina"! Niitä on siirreltykin, kuka vain milloinkin ehtinyt. Koettiin tarve, että olisi resursseja pysähtyä ja miettiä, tuumata ja kokeilla, mitata ja etsiä, nimittäin uusia käytäntöjä, tapoja ja kalusteita. Uudet kalusteet ovat kalliita, eikä niitä voi vain "napsutella" tilata. Eikä haluttu kapeakatseisesti ajatella, että uusi pöytä tilataan entisen paikalle, samankokoinen ja mallinen.

Tarvittiin uusia laseja, uusia katseita ja aikaa!

Hankkeessa on käyty tutustumassa muihin päiväkoteihin, kysytty kokemuksia ja etsitty tietoa. Hankkeessa on mittailtu lattioita ja mietitty harkiten, että millaiset kalusteet toimisivat mahdollisimman monipuolisesti. On kiinnitetty huomio akustiikkaan, paloturvallisuuteen, siivottavuuteen, ergonomiaan, hyviin moniin asioihin!

Hankkeessa on "pöllyytetty" vanhon tapoja. On rohkeasti käytetty aikaa miettiessä, että miksi ei? Miksi ulos mennään aina klo 10? Millainen pienryhmätoiminta toimisi meillä? On rohkeasti rakennettu uutta seinää ja maalattu toisia. Mutta ne on tehty pitkän pohjatyön jälkeen. Ensin on pysähdytty, tuumattu ja tehty poikkihallinnollista työtä kunnassa. Jokaisella on omat vahvuutensa ja kaikkia on haluttu hyödyntää.

 

...tarina tulee jatkumaan :)

 

 

 


Kaisa Perhovaara


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •