OUVIL - Oulun normaalikoulun virtuaalilukio

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Aloitettu lupaavasti

(Publicerat 25.08 2013 klo 11:46)

Hämmästyttävää, kuika sujuvasti kaikki on lähtenyt liikkeelle. Lukiomme 1.vuosikurssilaiset ovat saaneet koneensa, opastusta niiden käyttöön ja kuljettaneet iPadinsa mukanaan joka tunnilla. Järjestyshäiriöitä iPadien suhteen ei ole syntynyt, välituntikäytössä laitteet ovat viihteen ja sosiaalisen median suhteen sen verran tiiviissä käytössä, että se turruttanee pahimman peli-innon.

Opettajat ovat ottaneet iPadeijaan kiinnostuksella käyttöön, heitäkin on koulutettu, lisäkoulutusta toki tarvitaan. Osa on jo entuudestaan pidemmällä. Opettajiemme yhteiseen iPad-söhköpostilistaan on jo tullut joitain kokemuksia ja vinkkejä. Appsit ovat tarkastelun alla. Palaute- ja ohjaussessiot ovat vielä edessä. Kaksi tutor-opettajaa on ilmoittautunut avuksi ja lisäkoulutettavaksi yhden innokaan lukiolaisen ohella.

Yllättävin havainto on ollut oma opetusharjoittelijoiden ryhmäni, joka on lähtenyt innolla mukaan kehittämään pedagogiaa flipped Learningin suuntaan. Olen näyttänyt oppilaille ja harjoittelijoille, miltä Explain Everything-ohjelmalla voi etukäteisohjeistaa ja jakaa tietoja ja tehtäviä, nyt on sitten opetusharjoittelijoitteni vuoro. Olemme viestineet suljetussa Facebookryhmässä ja jakaneet materiaalia Google Drivessa, jonne kutsuin myös HI1-kurssilaiseni harjoittelijoiden ohella. DropBox-jakoakin kokeilin oppilaiden kanssa. Saatuani kaikkien email-tunnukset ja oikeudet kuntoon, alku on lupaava. Tulee jo jatkorahoitustarve mieleen, jotta saataisiin opetusharjoittelijoiden käytöön laitteita riittävästi.

Langattoman lähivrrkon suhteen täytyy panostaa, jotta yhtäaikaiskäyttö onnistuu paremmin. nyt osa opiskelijoists on joutunut käytävälle saadakseen signaalinsa riittävän kantaviksi. AppleTV -hankintojen myötä alkaa kokeilu, jospa opettaja ei enää joutuisi kääntämään oppilaille selkäänsä. Toki älytaulussa sekin on mahdolista. Ensi viikolla opettajiamme koulutetaan Smartin Bridgetin sekä CX:n käyttöön.

Maanantaina tapaaminen yliopiston tutkijan kanssa aiheesta.

Tästä jatketaan.

Jari Honkanen


Jari Honkanen


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •