Muuttuva oppimaisema- hanke

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


BETT 2012

(Publicerat 14.01 2012 klo 15:39)

BETT -seminaari on takana ja taas ollaan Suomen kamaralla. Takana on tiivis ja hyvä viikko, paljon nähtiin ja koettiin. Tahti oli niin tiivis ettei ehtinyt edes blogia päivitellä. Nyt pitääkin vähän sulatella asioita ja kirjoitella sitten rauhassa tarkempaa kuvausta reissusta.

Alla Merjan tunnelmia seminaarista ja sen yhteydessä järjestetystä iTEC-pilotointiin osallistuneiden opettajien tapaamisesta.

BETT:n parasta antia
1. Sampo
Sampo Forsstöm opetti käyttämään Bridgit:iä ja kannusti kokeilemaan iPad:ia, titanpad.com:ia, Team Up:ia ja Teampoint:ia oppilaiden kanssa. Sampo on valon lähde.

2. Pasi ja Markku
Pasi ja Markku repivät mukaan sosiaaliseen elämään hotellihuoneen synkästä yksinäisyydestä. He pitivät huolta ihan jokaisesta. Pusi.

3. Prof Anne Bamford
Dr Bamford esitteli luennossaan Impact Of 3D On Learning ryhmänsä tutkimustuloksia. He tutkivat vuoden aikana yhteensä 740:n 11-13 vuotiaan lapsen oppimistuloksia eri maissa. Mukana olleissa kouluissa opetettiin samat ihmiskehoon liityyvät asiat yhdelle luokalle 3D-materiaaleja käyttäen ja verrokkiluokalle täsmälleen samoin, mutta käyttäen 2D-materiaaleja.
Tulokset olivat selvät, kun mitattiin kunkin oppilaan osaamisen tason muutosta: 3D-ryhmäläisten osaaminen parani 17,1% ja 2D-ryhmäläisten 8%. Oppilaille tehtiin monia taitotason testejä: ennen opetuskokonaisuutta, sen aikana ja sen jälkeen. 3D-ryhmäläiset eivät itse asiassa oppineet esimerkiksi sydämen osien nimiä yhtä hyvin kuin 2D-ryhmäläiset, mutta he suorastaan loistivat sydämen toiminnan osaamisellaan ja ero 2D:läisiin oli huomattava.
Etenkin poikien, heikoimmin opinnoissaan menestyneiden sekä keskittymisvaikeuksista kärsivien oppilaiden osaaminen parani.
- Lue lisää http://www.dlp.com/projector/dlp-innovations/3d-projectors/3d-classroom-research.aspx

4. iTEC-pilotoinnin kehittely
Ryhmäkeskustelut olivat antoisia. Meille jaettiin erilaisia oppimiskertomuksia, joista keskustelimme ja joita kommentoimme. Perästä kuuluu.
Yksi konferenssin lukuisista työtehtävistä oli valita BETT-messuilta opetusteknologiaa ja menetelmiä, jotka olisivat innovatiivisia. Niistä piti muokata uusia Skenarioita projektiimme. Katsotaan, tuleeko jokin niistä valituksi.

4. Vapaa-aika
Ainoa negatiivinen asia oli se, että vapaa-aikaa ei ollut. Onneksi lentomme ei lähtenyt heti lauantai-iltana, joten Sampon tyhjentäessä Lontoon kauppoja ennätin tapaamaan kahta Lancasterilaista wanhaa kollegaa. Sunnuntaiaamuna kävin tasapainon vuoksi niin ehtoollisella upeassa Westminster Abbey:ssä kuin John Martinin maailmanlopun taidenäyttelyssä Tate Britainissa. Ja sieltä juosten metroon ja tiiviissä tunnelmassa lentokentälle nippanappa ajoissa.
Merja Kuisma, Tampere

 


Markku Lang


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •