Toiminnallinen varhaiskasvatus

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Kolme sataa päivä hanketta

(Publicerat 05.09 2018 klo 13:36)

Toiminnnallinen varhaiskasvatus -hanke on aloittanut toimintansa vuoden 2017 aikana, puoli väli alkaa olla käsillä :)

Paljon on opittu, koettu, ja nähty. Mitä tarkoittaa oppimisympäristö? Mitä on osallisuus? Tarkoittaako osallisuus sitä, että lapset saavat tehdä mitä haluavat? Ṕäiväkodin tilat ja välineet, kenen vastuulle kuuluu niiden järjestyksen pito? Mihin kaikkeen vaikuttaa kun tilat ja välineet ovat eri järjestyksessä? 

Olemme vierailleet Seinäjoella ja Touhula-päiväkodeissa Varkaudessa ja Kuopiossa! Kiitos vieraanvaraisuudesta

Kuvastoja ja lehtiä on leikelty, kalustusta suunniteltu! On piirretty, puhuttu ja mietitty mitä päiväkodin hankintoja pitäisi tehdä :) Iiik, ihanaa! Kaksostenrattaat sanoi poika, joka halusi huolehtia, että pienetkin pääsevät retkelle! Liukumäki sisälle sanoi lapset ja aikuiset hoksasivat kuinka loistava motorinen välinen se on - hankintalistalle :)

Huomasimme, että tabletit ja älypuhelimet helpottaisivat lasten osallisuuden mahdollistamista sekä auttavat mm. hankkeen dokumentoinnissa! Teimme ensimmäisen hankintamme - tabletit ja älypuhelimet päiväkodille! 

Tästä on hyvä jatkaa, syksyllä aloitamme kokeilemaan ja testaamaan menetelmää, joka mahdollistaisi lapsen osallisuutta! MIelenkiintoista ja ihanaa, saamme varmasti paljon erilaisia kokemuksia ja opimme uutta!


Kaisa Perhovaara


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •