Digiluokka -uudistuva oppimistila

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Hankkeen työryhmä vieraili Microsoftilla

(Publicerat 05.10 2015 klo 16:59)

Digiluokka - uudistuva oppimistila -hankeen työryhmä vieraili keväällä Microsoftilla Espoon Keilarannassa. Marianna Halonen kertoi hankken työryhmälle läsnätyökonseptista, joka on ollut yrityksessä käytössä jo useamman vuoden.

Konseptissa on kyse siitä, että yrityksen työntekijä voi olla läsnä ja antamassa oman panoksensa työhön fyysisestä paikastaan riippumatta. Perinteinen työaika- ja toimitila-ajattelu on haluttu korvata sillä, että työntekijät voivat itse päättää, missä työtään milloinkin tekevät. Muun muassa pilvipalvelut mahdollistavat sen, että työtä voi tehdä milloin ja missä tahansa. Tärkeää läsnätyön onnistumisessa on ollut yhteisten pelisääntöjen sopiminen, johtajien esimerkki ja luottamus. Yrityksen tiloissa kenelläkään ei ole enää kiinteitä työpisteitä, ei edes toimitusjohtajalla. Halosen mukaan läsnätyö on auttanut omaa viihtyvyyttä sekä tukenut työ- ja perhe-elämän yhteensovittamista. Lisäksi työhön käytettävä ajankäyttö on tehostunut, kun aikaa ei mene aikaisempaan verrattuna yhtä paljon liikkumiseen toimistolta kokouksiin. Vierailu herätti ajatuksia siitä, miten läsnätyökonseptin kaltaista työskentelyä pystyisi lisäämään lukioissa? Entä miten Digiluokka-hankkeessa toteutettavat tilamuutoksilla voitaisiin tukea tällaista opiskelutapojen muutosta?

Mielenkiintoisen keskustelun päätteeksi pääsimme työryhmän kanssa vielä kiertämään yrityksen tiloissa ja tutustumaan tilaratkaisuihin. Kierroksen päätteeksi saimme pitää työryhmän kokouksen yrityksen neuvotteluhuoneessa. 

 

 

 


 


Suvi Kytöharju


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •