OUVIL - Oulun normaalikoulun virtuaalilukio

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Onnistuuko tavoite iPadillakin?

(Publicerat 07.08 2013 klo 14:40)

Maanantaina 5.8.13 pidettiin ohjausryhmän kokous, iPadit lukion ykkösille on sitten tilattu. Laitteen halunneet opettajat saavat oman padinsa perjantaina. Tärkeintä on, että kullekin opettajalle on laite, jolla opettaaa TVT:aa hyödyntäen. Yli puolille opettajista tulee iPad, lopuille on Windows PC.

Vaikka hankerahoitus jäi vajaaksi, koulun omalla panostuksella voinemme pysyä tavoitteissamme.

JH

 


Jari Honkanen


Kommentarer (4):

ekumpula   08.08 2013 12:40

Huomenna Teso-päivänä iPadit jaetaan opettajille, ja koulutusta järjestetään ensi viikolla. Laitteiden jakamista oppilaille valmistellaan koko jan, ja se tehdään mahdollisimman pian.


markku.lang@oulu.fi   08.08 2013 13:16

Toivottavasti saan koottua jonkinlaisen selkeän kokonaisuuden käyttöönottoa varten. Tässä linkki materiaaleihin: https://norssiportti.oulu.fi/index.php?11907

Työ on vielä kesken...


jhonkane   14.08 2013 10:20

Onpa ollut vilskettä saada lukiolaisille iPadit jaettua, purettua ja asennettua käyttökuntoon n. tunnissa. Kaksi ryhmää on takana ja yksi vielä tänään edessä. Opetttajien koneet ja suojakannet on toimitettu ja nelisenkymmentä opettajaa saa käyttökoulutusta torstaina ja perjantaina.

Havaintoni on, että opiskelijat ovat nopeita, moni tuntee jo käyttöjärjestelmaa, kaikki ovat innoissaan. Langaton verkko on tosin kovilla, kun yhtäaikaisessa käytössa on ollut 30 ipadia samassa tilassa. Entä jos sattuu olemaan 90 yhtaikaa, tai koko lukio 270 opiskelijaa ja perusaste harjoittelijoineen. Kapasiteettia tulee siis kasvattaa ja rajusti.

Yhdessä kokeillaan ja opitaan...


jhonkane   24.08 2013 12:08

Hämmästyttävää, kuika sujuvasti kaikki on lähtenyt liikkeelle. Lukiomme 1.vuosikurssilaiset ovat saaneet koneensa, opastusta niiden käyttöön ja kuljettaneet iPadinsa mukanaan joka tunnilla. Järjestyshäiriöitä iPadien suhteen ei ole syntynyt, välituntikäytössä laitteet ovat viihteen ja sosiaalisen median suhteen sen verran tiiviissä käytössä, että se turruttanee pahimman peli-innon.

Opettajat ovat ottaneet iPadeijaan kiinnostuksella käyttöön, heitäkin on koulutettu, lisäkoulutusta toki tarvitaan. Osa on jo entuudestaan pidemmällä. Opettajiemme yhteiseen iPad-söhköpostilistaan on jo tullut joitain kokemuksia ja vinkkejä. Appsit ovat tarkastelun alla. Palaute- ja ohjaussessiot ovat vielä edessä. Kaksi tutor-opettajaa on ilmoittautunut avuksi ja lisäkoulutettavaksi yhden innokaan lukiolaisen ohella.

Yllättävin havainto on ollut oma opetusharjoittelijoiden ryhmäni, joka on lähtenyt innolla mukaan kehittämään pedagogiaa flipped Learningin suuntaan. Olen näyttänyt oppilaille ja harjoittelijoille, miltä Explain Everything-ohjelmalla voi etukäteisohjeistaa ja jakaa tietoja ja tehtäviä, nyt on sitten opetusharjoittelijoitteni vuoro. Olemme viestineet suljetussa Facebookryhmässä ja jakaneet materiaalia Google Drivessa, jonne kutsuin myös HI1-kurssilaiseni harjoittelijoiden ohella. DropBox-jakoakin kokeilin oppilaiden kanssa. Saatuani kaikkien email-tunnukset ja oikeudet kuntoon, alku on lupaava. Tulee jo jatkorahoitustarve mieleen, jotta saataisiin opetusharjoittelijoiden käytöön laitteita riittävästi.

Langattoman lähivrrkon suhteen täytyy panostaa, jotta yhtäaikaiskäyttö onnistuu paremmin. nyt osa opiskelijoists on joutunut käytävälle saadakseen signaalinsa riittävän kantaviksi. AppleTV -hankintojen myötä alkaa kokeilu, jospa opettaja ei enää joutuisi kääntämään oppilaille selkäänsä. Toki älytaulussa sekin on mahdolista. Ensi viikolla opettajiamme koulutetaan Smartin Bridgetin sekä CX:n käyttöön.

Tästä jatketaan.
Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •