Muuttuva oppimaisema- hanke

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


ITK- seminaarin antia

(Publicerat 12.04 2013 klo 21:32)

Nopeasti muutettavasta oppimisympäristöstä iloa oppimiseen!

Satu Aksovaara ja Minna Koskinen (Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu) esittelivät oppimisympäristöä, jonka he ovat suunnitelleet.

"Tieto- ja viestintätekniikan (TiVi) valjastaminen oppimisen tueksi ei merkittävästi ole muuttanut fyysisiä oppimisympäristöjämme. Otamme teknologian luokkaympäristöön, mutta luokkamme ja toimintatapamme pysyvät ennallaan kalustuksen ja sijoittelun tukiessa voimakkaasti perinteistä käsitystä opettamisesta. Pahimmillaan opettaja on sidottu tietokoneen ja laajakulmanäytön taakse luokan toiseen kulmaan ja seurattava dokumentti toiseen kulmaan hajauttaen opiskelijan huomioita. Fyysisen ympäristön laatu vaikuttaa enemmän kuin ajattelemmekaan emotionaaliseen, sosiaaliseen, psyykkiseen ja kognitiiviseen ympäristöön"

Lisätietoa

Oppimaisema.fi- piste toiminnassa

Ilkka Vuori ja Pasi Kurttila pääsivät nauttimaan hienosta tilasta, joka toimi koko ITK- päivien ajan hedelmällisten keskustelujen kotipaikkana. Tämänkaltaista tilaa ja kalusteita tarvitaan muuten niin kaoottisessa ympäristössä, jotta asioista voidaan stressittöminä jutella.

 

Oppimaisema.fi- piste poistuu Hämeenlinnasta

Tyytyväiset messuemännät ja Pasi lähdössä kotia kohti.

Opetushallitus poistuu Hämeenlinnasta

Päivät olivat myös Opetushallituksen oppimisympäristöjen kehittämisestä vastaavien henkilöiden mielestä onnistuneet.


Markku Lang


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •