Me Muuttajat

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Kestävää kehitystä HAMK:n Forssan yksikössä

(Publicerat 06.02 2018 klo 14:21)

Torstaiaamuna 16.11. bussimme starttasi lukion pihalta kohti HAMK:n resurssiviisauskeskusta. Tavoitteena päivässä oli kehittää ja saada apua 24h-leirin voittajaryhmien kestävän kehityksen ideoihin. 24h-leirillä syyskuussa olimme jo kehitelleet uuteen Tavastian lukioon tuotteen, palvelun tai toimintatavan, joka tukee kestävää kehitystä. Matkaamme lähti myös muitakin yrilinjalaisia, yhteensä 15 opiskelijaa. 


Text BoxMatkamme Forssaan kesti noin tunnin, jona aikana saimme tehtäväksi miettiä bussimatkaa kestävän kehityksen näkökulmasta. Kirjoitimme pienessä ryhmässä ajatuksistamme muistiin. Päästyämme paikan päälle tapasimme Tero Ahvenharjun ja keken eli kestävän kehityksen opiskelijoita. Tero kertoi meille resurssiviisauskeskuksessa opiskelemisesta ja kestävän kehityksen osa-alueista, joita on ekologisuus, taloudellisuus, sosiaalisuus ja kulttuurin huomioon ottaminen. Ilman taloutta kestävä kehitys ei toteudu yrityksissä ja yhteisöissä. Tavoitteena täytyy olla säästöjen syntyminen, jottei kestävä kehitys jää kauniiden puheiden asteelle.


Alustuksen jälkeen siirryimme bussitehtävän pariin. Kävimme läpi ajatuksia siitä, olisiko joukkoliikenne parempi vaihtoehto kuin yksin omalla autolla paikasta toiseen liikkuminen ja onko meidän pakko edes liikkua paikasta toiseen. Voisiko kokoukset pitää virtuaalisesti? Ja voisiko pieniä matkoja pyöräillä tai kävellä? Entä kuinka paljon bussien valmistus maksaa ja mitä resursseja se vaatii? 


Ohjelmassamme seuraavaksi oli voittajaryhmien esitykset, joiden jälkeen keke-opiskelijat sparrasivat ryhmiä työn jatkojalostuksessa. Tarkoituksena ryhmillä olisi osallistua ideoilla Yritys Hyvä 2018 -kilpailuun.


Text BoxSparrauksen jälkeen lähdimme syömään ja ruoka oli hyvää :). Osa ryhmistä eivät malttaneet lopettaa keskustelua vaan työstivät ideoitaan vielä ruokalan puolellakin.


Ruokailun jälkeen palasimme takaisin työtilaan, jossa jatkoimme työskentelyä workshopeissa. Meidät jaettiin ryhmiin, joissa tutustuimme piiloveteen ja kuulimme kestävän kehityksen alasta ja opintoista opiskelijoilta, pelasimme myös keke-aliasta.


Ennen lähtöämme takaisin lukiolle, ryhmät esittelivät vielä päivän aikana parannellut ideat, joilla he osallistuisivat vuoden alussa kilpailuun.


Haluamme vielä kiittää päivästä Teroa, keke-opiskelijoita, opettajia ja niitä ketkä olivat mukana mahdollistamassa päiväämme HAMK:n resurssiviisauskeskuksessa.


 teksti: Veera Leikkainen, kuva: Anne-Mari Keränen

 


Tuomo Iltanen


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •