Eväitä elämään satupuutarhasta

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Juuresjuhla

(Publicerat 27.08 2018 klo 07:35)

Elokuu alkaa olla nyt lopuillaan ja ollaan pian syksyssä. Satupuutarhan sato taitaa olla nyt kasvamisensa kasvanut. Hieno, lämmin kesä ja upea kasvukausi on takana. Viime viikolla pidimme koko päiväkodin yhteisen juuresjuhlan, jossa tutustuimme kaikilla aisteilla niin oman satupuutarhan kuin muidenkin puutarhojen, sekä kaupan vihannesosaston  juureksiin ja muihin antimiin. Lapset pääsivät tunnistamaan, aistimaan ja välipalan yhteydessä myös maistamaan tuttuja ja hieman tuntemattomimpiakin juureksia, vihanneksia ja yrttejä.

Isommat lapset putsasivat ja paloittelivat ohjaajansa johdolla porkkanoita, kukkakaalta, keräkaalta, kesäkurpitsaa, kurkkua jne. pieniin kippoihin. Myös herneitä ja erilaisia yrttejä tarjolla maistettavaksi. Silmänruokana oli puutarhan kukkia. Hienosti lapset tunnistivat puutarhan antimia ja hyvin ne myös kaikille lapsille maistuivat. 

Sadonkorjuun jälkeen katseemme suuntautuvat pian alkamassa olevaan syksyyn ja tulevaan talveen.  Vain mielikuvitus on rajana kun jatkamme lasten kanssa edelleen satupuutarha-teemalla niin pihalla, lähiympäristössä kuin sisätiloissakin.
Päivi Orjasniemi


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •