Eväitä elämään satupuutarhasta

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Huh, hellettä!

(Publicerat 19.07 2018 klo 12:38)

Parhaillaan olevat, jo viikkoja kestäneet, heinäkuun helteet koettelevat niin lapsia, aikuisia, eläimiä kuin myös koko ympärillämme olevaa luontoa. Satupuutarha paistattelee paikoin lähes polttavassa helteessä. 

Pienet ja suuret puutarhurit ovat tarvinneet mukaansa vesipullot ja niihin lisätäydennystä myös ulkoiluhetkinä. Myöskin istuttamamme kasvit; vihannekset ja kukat ovat tarvinneet useita kastelukertoja päivässä. Onneksi innokkaita kastelijoita on riittänyt ja kasvit näin ollen saaneet riittävästi vettä. 

Kasvua onkin tapahtunut todella hurjasti. Salaatinlehdet ovat jo pitempään olleet riittävän isoja syötäväksi. Lapset, pienimmistä lähtien  ovatkin mielellään käyneet ulkoiluhetkien aikana hakemassa yhdessä aikuisen kanssa itselleen pientä naposteltavaa kasvulavalta.

 -Kuinka hyvältä itsekasvatettu salaatti maistuukaan, sitähän söisi vaikka kuinka paljon.

Muitakin pian syötäviä vihanneksia ja yrttejä, mm tilliä ja persiljaa, ja niiden kasvua on ollut ilo seurata.  Taimesta kasvatetut evakot ovat kukkineet jo pitkään amppeleissa ja laatikoissa.  Siemestä kasvatetut krassit ja herneet ovat aloittaneen kukintansa ja osaan herneenversoista on muodostunut jo palkoja, pian päästäänkin näkemään mitä niitten sisältä löytyykään. Kehäkukat ovat kasvattaneet komeat kukkavarret ja niissä näkyy jo pieniä nuppuja.

 - Minkähänvärinen kukka sieltä myöhemmin ilmestyykään?

Kaiken paisteen, kasvun ja väriloiston keskellä olemme saaneet ihastella värikkäitä perhosia. Ne haluavat selvästi olla elävänä osana satupuutarhaamme. Muutama perhonen on pujahtanut ulkoa sisälle, etsien sieltä oman paikkansa. Mm. nokkosperhonen löysi paikkansa Sirkkujen päivähuoneen katosta.

Säätiedotus lupasi helteiden jatkumista. Kasteluhommia siis riittää jatkossakin.
Päivi Orjasniemi


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •