Me Muuttajat

Blogin etusivulle | Projektikorttiin  |  Näytä kaikki blogit


Inno-onni

(Kirjoitettu 08.02 2018 klo 15:55)

 

Inno-onni on innovatiivisten oppilaiden ja opettajien ryhmä Hämeenlinnan lyseon lukiolla, jonka tavoitteena on tehdä koulustamme mahdollisimman hyvä ja houkutteleva paikka olla ja opiskella. Kokoonnumme ryhmän kanssa säännöllisestiideoimaan ratkaisuja arkipäivän ongelmiin sekä kehittämään uutta toimintaa värittämään kouluviikkoja.

 

 

 

Olemme testanneet ryhmämme ideoita kouluarjen kehittämiseen. Yksi näistä ideoista oli, ennen koeviikkoa järjestettävässä ryhmänohjaustuokiossa, opiskelijoiden tekemä pieni itsearviointi-mindmap siitä, miten oli valmistautunut tulevaan koeviikkoon. Ideana oli, että opiskelija ymmärtäisi paremmin, mitä hänen pitäisi tehdä jatkossa eri lailla; mihin priorisoida ja miten suunnitella oma koeviikkonsa. Meistä on mukavaa ideoida ihan arkipäivän asioita ja samalla vaikuttaa ja kokeilla niitä käytäntöön. Jotkut ideat toimivat, jotkut eivät, mutta on hienoa, että niitä voi kokeilla ilman ”tulospaineita”

 

 

 

Olemme miettineet erilaisia teemapäiviä tai viikkoja, joita voisi hyvin hyödyntää opetuksessa esim. elokuvapäivä ja ulkotuntipäivä. Kouluarjen kevennykseksi olemme suunnitelleet rentouttavia virkistystuokioita niin oppitunneille kuin niiden ulkopuolellekin.

 

 

 

Tarkoituksenamme on kouluttaa Inno-tuutoreita, joiden tehtävänä on huomata ongelmia koulussamme ja kehittää niihin ratkaisuja. Tavoitteena on antaa nuorille yhä paremmat mahdollisuudet ilmaista itseään, vaikuttaa kouluarkeen sekä tuoda esiin uusia näkökulmia ja ideoita kouluympäristömme kehittämiseen.


 

 

 

Inno-Onnissa mukana oleminen on auttanut näkemään ongelmat haasteina sekä miettimään niihin ratkaisuja. Innoilu on ollut positiivista toimintaa ja on ollut mukava huomata, kuinka pienillä asioilla saadaan koulun arkea mukavammaksi.Teksti: Ilona Sirén

 

 

 

 

 


Tuomo Iltanen


Kommentit (0):


Kirjaudu sisään palveluun, mikäli haluat lisätä oman kommentin.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •