Älykkäät ympäristöt - koodilla koulu haltuun!

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Osallisuuspäivä innosti ajattelemaan toisin

(Publicerat 19.02 2016 klo 16:07)
Maarit Korhonen ravisteli muutosinnostusta aamupäivän. Hän sparrasi hankeväkeä ajattelemaan toisin mm. opettajuudesta ja oppilaan roolista luokassa. Maarit toivoi ketterää muutostyöskentelyä ja oppilasta kuulevaa toimintatapaa opetuksen suunnitteluun. Hän puhui voimallisesti oppijan puolesta. Hänen mukaan opettajan yksi päätehtävistä on varmistaa, että alisuoriutujakin oppii, sillä kaikilla on oppimisen kyky. Maaritin esitykseen.

Johanna Lehtinen, Helsingin opetusviraston osallisuuspedagogiikan yhteyshenkilö antoi monen moisia malleja osallistumisen mahdollisuudesta eri tavoin, käytännönläheisin esimerkein. Story Cubes iPad-sovelluksella saa kivasti visuaalisessa muodossa sähköiset tarinanopat yhdistettyä opetustuokioon. Unelmoinnin pelialusta löytyy verkosta. Oppilaiden ääni esille erilaisin sovelluksin: Fronterissa (turvallinen), AnswerGarden,TodaysMeetissa, Padletissa, SnapChatissä... Luokkakokoukset olivat ideana esillä. Luokkakokouksessa oppilaat esittävät ideoita. Johanna kertoi saavansa niistä paljon uusia ideoita oman työn ja oppilaiden päivien rikastamiseksi. Johannan vetämästä pajasta jäi inspiroitunut olo.

Kirsi Verkka haastoiosallisuusteeman kanssa lisää iltapäivällä. Miten osallisuus toteutuu koulussa? Hän esitteli tutkimustaustaa osallisuudesta ja esitteli mm. Tomi Kiilakosken (2014) ehdottamat "Osallisuuden tasot", joka on hyvin konkreettinen malli osallisuuden tuomiseen kouluissa. Tämän jälkeen paikalla olleet opettajat ja rehtorit pääsivät unelmoimaan ketterästi kokeiltavia ideoita käytännön työkirjan avulla.
 
Päivän aikana innostuttiin kokeilemaan videokuvaa tuottavia droneja. Päivän jälkeen dronet lähtevät kouluille.
 
LISÄÄ UUTISIA: https://sites.google.com/site/alykkaatymparistot/uutisia
 

Juhani Kärki


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •