Kirjaudu sisään Unohditko salasanasi?

Liikkumaan ja leikkimään INNOstava oppimisympäristö

Innostavat Oppimisympäristöt (INNO-projekti) on Espoon kaupungin Suomenkielisen varhaiskasvatuksen ja Svenska bildninstjänstin yhteinen projekti, jonka avulla parannetaan pienten päiväkotien oppimisympäristöjä erityisesti liikunta- ja leikkipedagogiikan näkökulmasta.

Projektissa on mukana 7 kunnallista suomenkielistä päiväkotia ja 3 ruotsinkielistä päiväkotia.

Projektin aikana pilottipäiväkotien oppimisympäristöjä arvioidaan yhdessä lasten ja henkilökunnan kanssa. Arviointien perusteella suunnitellaan uusia tapoja hyödyntää tiloja liikkumiseen tai leikkimiseen. Suunnitelmat toteutetaan yhteistyössä lasten ja aikuisten

Näytä lisää...
 

Jäsenet
Saara Salo

Projektin tiedostot

Otsikko Kuvaus Tyyppi Lisätty Lisääjä
Oppimisympäristön määrittelyä

Oppimisympäristöä täytyy jäsennellä ja määritellä ennen kuin sitä voi arvioida, suunnitella tai kehittää. Liikkumaan ja leikkimään innostavien oppimisympäristöjen taustalta löytyy määritelmiä sekä Varhaiskasvatussuunnitelmasta että muualtakin.

tiedosto 11.09.2018 14:54 Saara Salo

Ullanmäen päiväkoti toteutti syksyllä 2018 projektin, jossa lasten kanssa arvioitiin, suunniteltiin ja muokattiin ryhmän ruokailutila uusiksi. Katso projektin eteneminen vaihe vaiheelta oheisestä Swaystä.

 
Lapset oppimisympäristön suunnittelijoina ja muokkaajina
Ullanmäen päiväkodin Mintut - ryhmän lapset pääsivät syksyllä 2018 kokeilemaan omia sisustussuunnittelijan kykyjään. Päiväkoti osallistui Innostavat oppimisympäristöt - hankeeseen, jossa po…
Siirry tähän Swayhin

Monessa päiväkodissa pienet tilat nähdään liikkumista estävänä tekijänä. Liikuntasali on usein se ainoa paikka, missä monipuolinen liikkuminen nähdään mahdollisena. Liikkumaan innostavat oppimisympäristöt - projektissa Espoossa on pohdittu ja toteutettu myös muunlaisia ratkaisuja:

 
Mahdollisuus liikkuvaan leikkimiseen
Usein kannustamme lapsia istumaan paikoillaan ja rauhoittumaan sen sijaan, että kannustaisimme heitä purkamaan käyttämättömän energiansa. Tämä tapahtuu välillä aivan huomaamattamme.
Siirry tähän Swayhin

Ullanmäen päiväkodissa Espoossa lähdettiin kehitttämään liikunnallista oppimisympäristöä pienillä muutoksilla:

 
Ullanmäen liikunta-ajatuksia
Ullanmäen päiväkoti on hyvin pieni 2 ryhmän päiväkoti Ymmerstassa. Kerrostalon alakerrassa on 3 huonetta, joihin mahtuu juuri ja juuri kaksi ryhmää: Mintut ja Muskotit. Molemmissa ryhmissä …
Siirry tähän Swayhin

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •