OUVIL - Oulun normaalikoulun virtuaalilukio

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Kokemuksia ja taitoa alkaa kasaantua pikkuhiljaa. Systemaattista levitystä

(Publicerat 17.09 2013 klo 10:49)

Tänään oli mielenkiintoinen merkkipaalu hankkeen parissa. Pidin lukion ykkösille toisen koulutuskerran viimeisellekin ryhmälle. Tällä kertaa kokemus oli vain positiivinen. Käytävälle oli laitettu uusi tukiasema, joten yhteydet toimivat vallan mainiosti. Luokkaan oli myös saatu uuteen Smartiin kytkettyä AppleTv, joten kaikki mitä tahdoin näyttää opiskelijoille, onnistui vallan mainiosti. Käsittelimme Google Driven toimintaa ryhmätyö- ja tiedoston jako kaluna. Harjoitusten myötä opiskelijat vakuuttivat, että asia on selvä. Latasimme myös Barcode skannerin sekä CloudOn -ohjelmiston, jonka synkronoimme opiskelijoiden Driveen.

Kävin myös läpi Driven perlisäännöt. Hämmästyttävää on lähinnä You Tuben ikärajoitus, kaikki muuhan on sallitua lukiolaisillemme.

Tänään lähtee myös ensimmäinen kyselyopiskelijoille liikkeelle. Laadin sen Googlessa ja hyvin tuntuu toimivan. Vastaukset ryhmittyvät anonyymisti. Tulee dataa talteen.

Ensi tiistaina Markku kouluttaa opettajia Driven käyttöön. Osa opetusharjoittelijoista on saanut myös iPadin käyttöönsä tilapäivisesti. Heidän kouluttamisensa on haasteellisempaa, koska laitetta ei voi antaa heille henkilökohtaiseenkäyttöön, vaan sitä on kierrätettävä laitemäärän vähäisyyden vuoksi. Heissä kuitenkin on taidon levityskanava kentälle, joten heihin on satsattava. Oma ryhmäni on koko kurssin käyttänyt Drive ennakkotehtävien kanavana, Flipped Learning-menetelmää mukaillen.

Jatketaan...

 


Jari Honkanen


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •