TVT-laitehankinta

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Kouluvuoden päättyessä

(Publicerat 18.05 2015 klo 12:39)

Kesäloma uhkaavasti lähenee, enää 10 koulupäivää jäljellä. Lukuvuosi on mennyt nopeaa, niinkuin aina tässä vaiheessa kevättä voi todeta.

Kulunut lukuvuosi, tvt-hankkeen myötä, on tuonut koulullemme muutoksia. Olemme yhdessä oppilaiden kanssa sukeltaneet syvemmälle "digimaailmaan" hankittujen tablet-laitteiden avulla. Esimerkiksi Opinaikaa oppilaat ovat aiemmin käyttäneet satunnaisesti vain kotona. Nyt olemme voineet hyödyntää palvelua myös oppitunneilla. Tämän lisäksi kustantajien sähköiset oppimateriaalit ovat olleet ahkerassa käytössä. 

Valmiiden oppimateriaalien ohella olemme pelanneet tabletteihin ladattuja oppimispelejä sekä äidinkielen että matematiikan tunneilla ja käyttäneet myös internetissä olevia sivustoja (mm. Sumdog ja 10Monkeys). Nämä sovellukset ja pelit ovat innostaneet oppilaita syventämään opittuja asioita. Asioiden harjoittelu on ollut mielekkäämpää pelien toistojen kautta. Tablet-työskentely on tuonut mukavaa vaihtelua kynä-kirja -työskentelyyn.

Käytössämme on ollut myös Pedanet-oppimisalusta. Pienemmät oppilaat ovat vasta tutustuneet "palveluun", isommat oppilaat käyttäneet vähän enemmänkin. Samoin Google-tilit on luotuna jokaiselle koulun oppilaalle, mutta kaikki eivät ole vielä Googlea käyttäneet. 

Esi- ja alkuopetusikäiset oppilaat ovat tehneet pieniä elokuvaprojekteja, joista on saatu hienoja tuotoksia. On ollut mukava seurata, kuinka innokkasti oppilaat keskittyvät projekteihinsa, kuvaavat, muokkaavat sekä lisäävät musiikkia ja tekstiä. Ja kun lopuksi olemme yhdessä katsoneet jokaisen projektin, kaikki ovat saaneet onnistumisen kokemuksia ja kehuja töistään. Palkitsevaa!

Qr-koodien käyttö tietovisailussa ja kirjaesitelmiin tutustumisessa on ollut motivoivaa. Asioiden lukeminen "koodin takaa" on ollut jännittävää ja mielenkiintoista. Koodien tekeminen vaatii opettajalta vähän enemmän työtä, mutta tehty työ on ollut sen arvoista. Palkinto on näkynyt innostuksena oppilaiden kasvoilta.

Seuraavana lukuvuonna edelleen syvennämme ja lisäämme opiskelua TVT:n avulla. Tavoitteena on ottaa Gafe käyttöön ihan pienimmistä oppilaista alkaen. Olemme suunnitelleet, että oppilaat alkavat kirjoittamaan blogia, joka säilyy heidän google-tileillä läpi peruskoulun aina lukioon saakka. Lisäksi osa lukuaineista, mm uskonto, on tarkoitus opiskella sähköisen materiaalin avulla.

Uutta OPS ia kohden mennään. Vaatii paljon ajatustyötä "päästä irti" painetusta materiaalista, ainakin allekirjoittaneelta.

Hyvää kesää kaikille!

-Anna-Maria


Anna-Maria Mehtälä


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •