Leikki. luonto ja digi lasten osallisuusväyliä

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Sinuu tais vähä jännittää - miä huomasin! (Rauhalan pk)

(Publicerat 04.12 2018 klo 13:53)

Tiistaina 4.12.18 koordinaattori vietti aamun Rauhalan päiväkodissa. Käynnin tavoitteena oli, että koordinaattori tulisi tutuksi erityisesti lapsille, mutta myös kohtaamilleen huoltajille ja henkilöstölle. Näin yhteinen kehittäminen on jatkossa luontevaa. Samalla käyntien myötä päiväkodin nykyinen arki ja toimintakulttuuri hahmottuvat paremmin.

Vastaanotto oli lämmin. Iloisia esittelyjä ja kysymyksiä tulvi lapsilta. Koordinaattori pääsi ensin tutustumaan ryhmän pehmoleluihin, niiden ääniin sekä vauvanukkeihin. Tämän jälkeen yksi pienryhmistä kutsui mukaansa leipomaan koristepipareita soodataikinasta. Ryhmän kasvattaja ohjasi hienosti myös koordinaattoria, että toiminnassa oli tärkeintä se, että lapset pääsevät tunnustelemaan ja tutkimaan taikinan koostumusta. Ja pienethän tutkivat: niin painellen ja murustaen kuin kaulien ja muotoja muodostaen.

Osa lapsista odotteli lähtöä pukemaan ja pihalle. He halusivat kasvattajan lukevan kirjaa Barbiesta. Koordinaattori innostui rakentamaan samalla yhden lapsen kanssa dinosauruksista mahdollisimman korkeaa tornia. Lapsi ikuisti kuvan tornista koordinaattorin puhelimella. Eteisessä lapsia mietitytti: "Miksi jalka puutuu?" Tässäpä varsin kiinnostava ilmiö tutkittavaksi.

Toisessa ryhmässä leivottiin oikeita pipareita. Leivontahetki pienryhmittäin oli tunnelmallinen ja tutkiva. Taikinasta tuli pallo ja pallosta kaulimalla lettu. Hetki oli oivallinen keskustella taikinan käyttäytymisesta kaulimen alla jauhon kanssa sekä ilman. "Kuinka monta muotoa mahtuu taikinalevylle?" "Jos tätä kaulii isommaksi, ni siitä tulee tosi ohut." "Tää muotti on haamu!" "Ei, minust se on enkeli." Paljon keskusteltiin myös aikaisemmista leivontakerroista kotona ja päiväkodissa.

Käynnin lopuksi koordinaattori istui erään pienryhmän kanssa ruokapöydässä. Koordinaattori kiitti ryhmää siitä, että sai viettää aamupäivän päiväkodissa ja kertoi tulevansa uudelleen. Yksi lapsista totesi koordinaattorille: "Sinuu tais vähä jännittää - miä huomasin!"

 


Tiina Kääpä


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •