Muuttuva oppimaisema- hanke

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Virtuaalinen heijastus ja yhteisöllisyys leirikoulun aikana sekä sen jälkeen

(Publicerat 22.08 2011 klo 12:51)

Leirikouluilla on useita pedagogisia tavoitteita, mutta miten voidaan hyödyntää ja jakaa leirikoulun kokemuksia ja elämyksiä koululle jäävien oppilaiden kanssa? Voidaanko varsinaisesta leirikoulusta luoda virtuaalinen heijastus kouluun niin, että oppilaat voivat samaistua ja jopa osallistua virtuaaliseen leirikouluun alkuperäisen leirikouluelämyksen häiriintymättä?

Oulun normaalikoulun kuudesluokkalaiset ovat aloittaneet jo usean vuoden ajan ala-asteen viimeisen kouluvuoden vaeltamalla Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Pallastuntureilta Hettaan.

Näissä haasteellisissa olosuhteissa kokeillaan löytää tällä hetkellä käytössä olevaa teknologiaa hyödyntämällä työkaluja ja toimintamallia leirikoulun laajentamiseksi osaksi koko koulun toimintakulttuuria. Samalla kokeilu on yksi iTEC- hankkeen Suomen piloteista.

Välineiksi valitaan välineitä, joilla vaelluksen aikana dokumentoitu ääni, kuva ja video pystytään lähettämään kouluun mahdollisimman huomaamattomasti. Tavoitteena on myös se, että oppilaat pystyvät tekemään sen itsenäisesti. Lisäksi tarvitaan ohjelmisto- ja laitekokonaisuus, jonka avulla oppilaat koulussa voivat kokea mahdollisimman aidosti virtuaalisen heijastuksen leirikoulusta.

(tarvikkeet ja ohjelmistot löytyvät klikkaamalla tästä)


Markku Lang


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •