Kokeellinen oppimisympäristö varhaiskasvatuksessa

Blogin etusivulle | Projektikorttiin  |  Näytä kaikki blogit


Älylattioiden esittelytilaisuus

(Kirjoitettu 07.12 2018 klo 13:16)

Älylattioiden esittelytilaisuus

 

Hankkeemme yhtenä tavoitteena on tieto- ja viestintäteknologian innovatiivinen hyödyntäminen oppimisympäristöjen rakentamisessa ja kehittämisessä. Vantaalla tieto- ja viestintäteknologian hyödyntäminen varhaiskasvatuksessa on lähtökohtaisesti hyvällä malilla, joten hankkeessa on tavoitteena löytää uusia teknologisia ratkaisuja, joita ilman hankerahoitusta ei ehkä olisi mahdollista testata tai hankkia. Yksi hankkeemme tavoitteidenkin kannalta mielenkiintoinen mahdollisuus on älylattiat. Halusimme tietää älylattioista lisää, joten päätimme yhdessä varhaiskasvatuksen pedagogisen tvt-asiantuntijan Päivi Leppäsen kanssa järjestää Vantaan sivistystoimeen tilaisuuden, jonne yritykset voisivat tulla esittelemään omia tuotteitaan.

Ensimmäinen vaihe valmisteluissa oli kysyä lupa tilaisuuden järjestämiselle. Sen saatuamme aloimme selvittää yrityksiä, jotka kyseisiä laitteita Suomessa toimittavat. Tämän jälkeen laitoimme kaikille löytämillemme yrityksille kutsukirjeen, jossa ilmoitimme muun muassa tilaisuuden tarkoituksesta ja luonteesta sekä tietysti siitä, että mahdolliset tilaukset tehdään aina Vantaan hankinta- ja kilpailutusohjeistuksia noudattaen. Tilaisuutemme herätti yrityksissä luonnollisesti kiinnostusta ja kaikki kutsumamme yritykset ilmoittautuivat mukaan. Tämän jälkeen tiedotimme tilaisuudesta sivistystoimen hallinnossa oppimisympäristöjen parissa työskenteleviä henkilöitä.

Tilaisuus pidettiin 4.12. varhaiskasvatuksen hallinnon tiloissa, josta olimme varanneet ison kokoushuoneen. Kutsumamme yritykset mahtuivat esittelemään tuotteitaan tilassa suhteellisen hyvin, minkä lisäksi sivistystoimen hallinnossa oppimisympäristöjen parissa työskentelevien henkilöiden oli helppo ja nopea tulla piipahtamaan tilaisuudessa. Esittelylle oli varattu aikaa 9.30-11.00, mikä mahdollisti tilaisuuteen saapumisen joustavasti omien töiden lomassa.

Tilaisuus osoittautui varsin toimivaksi konseptiksi. Oli mielenkiintoista tavata oppimisympäristöjen parissa työskenteleviä henkilöitä sivistystoimen eri asteilta. Älylattioiden mahdollisuuksiin kävi tutustumassa väkeä varhaiskasvatuksen lisäksi perusopetuksesta, toiselta asteelta sekä liikuntapalveluista. Keskustelut heidän ja yrittäjien kanssa antoivat mukavasti uusia näkökulmia. Lisäksi älylattioiden vauhdikkaiden sovellusten testaaminen yhdessä toisten kanssa oli mukavaa vaihtelua joskus staattisellekin toimistotyölle. Järjestimme tilaisuudessa pienimuotoiseen kahvitarjoilun, joten tilaisuutta voidaan pitää onnistuneena myös työhyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden näkökulmasta.

 

 

 


Minna Laitinen


Kommentit (0):


Kirjaudu sisään palveluun, mikäli haluat lisätä oman kommentin.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •