Äänisuihkut alakoulussa oppimisen rikastajana - Alakoulun oppimisympäristö ja toimintakulttuuri joustavaksi ja ajanmukaiseksi

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Voice Showers in the English and German lessons

(Publicerat 09.04 2017 klo 12:55)

Luokassani on ollut käytössä äänisuihku kahden lukukauden ajan ja siitä on tullut osa arkea englannin ja saksan kielen tunneillla.

Omatahtinen opiskelu hyötyy äänisuihkuista valtavasti, kun oppilaat voivat käydä omaan tahtiin kuuntelemassa tehtäviä ja tekstejä.

The European Day of Languages- projekti tuotti Punahilkka sadun äänityksen 5 eri kielellä.

Viimeisin projektini on ollut Shower Stories. Siinä aluksi oppilaaat kirjoittivat tarinan kuvasta pienissä ryhmissä. Seuraavaksi äänitimme tarinat ja siinä meitä auttoi Kuopion kaupunginteaatterin äänimestari, joka antoi vinkkejä sekä oppilaille että opelle. Numeroin kuvat ja tarinat ja nyt luokassani on Shower Stories Box, josta oppilaat saavat valita mieluisan kuvan ja kuvan numeron sanomalla tarina kuuluu äänisuihkusta. Nyt boxissa on 17 kuvaa, mutta varmasti saamme sinne lisää ajan mittaan.

Opettajan kannalta äänitystilanne antaa huomaamatta hyvän välineen oppilaan ääntämyksen tarkailuun ja sen ohjaamiseen. Myös kahdenkeskinen hetki oppilaan kanssa hektisessä arjessa on olluut palkitsevaa. Oppilaaat ovat ottaneet äänisuihkun myönteisesti vastaan. Tarinoita on kiva tehdä ja äänitys on kivaa ja jännittävää. Välillä äänisuihku ei väistötiloissa kuulunut kunnolla tai ääni levisi liian laajalle alueelle, mutta tämä varmastikin korjaantuu ensi lukukaudella kun siirrymme uuteeen koulurakennukseen.

Tekniikan kanssa (äänityksen laatu yms) on ollut hieman opettelemista, mutta koko ajan, askel askeleelta, äänisuihkun käyttö on tullut helpommaksi ja vaivattomammaksi. Uusi ulottovuus äänisuihkun muodossa on tuonut uutta vipinää kielten tunneille. Ja vipinä jatkuu!

 

 


Anne Tuovinen


Kommentarer (1):

anu.wulff   12.04 2017 20:46

Anne on saanut aivan upeasti opettajana oppilaat innostumaan äänisuihkujen hyödyntämisestä kielten oppitunneilla. Oppilaat kisailevat kuka ennättää äänisuihkun alle tiipiihin kuuntelemaan Halloween-tarinoita tai harjoittelemaan kuuntelutehtäviä!Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •