OUVIL - Oulun normaalikoulun virtuaalilukio

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Kaikki hyvä päättyy - vai päättyykö sittenkään?

(Publicerat 05.01 2015 klo 20:12)

On loppuraportoinnin aika. Mieleen palautuu aika parin vuoden taakse, kun pähkäilimme koululla, mikä laite olisi paras ottaa käyttöön ja miksi. Keväällä 2013 saimme OPH:n hankerahoituksen Ipadin lukiolaiskäytölle, joten se laitteen pohtiminen loppui siihen - ainakin toistaiseksi. Ipad oli perusteltu ja hyvä valinta. Oppilaat ottivat sen omakseen, työ sujuu ikään kuin muun kivan sivussa. Samoin opettajat ovat olleet äärimmäisen kiinnostuneita saadakseen laitteen täyttämään viestinnän ja toiminnan tarpeita. 

Vaikka hanke loppuu, niin kaikki on oikeasti vasta nousukirissä. Enää ei olla alkukuopissa, muttei vielä maalissakaan. Laitteet hallitaan, mutta pedagogisesti järkevä toiminta on vielä kullakin kokeilussa ja hakusella. Oppilaat kaipaavat taitavat opettajat ja kun siihen päästään, että opettajat hallitsevat täysin laitteensa, päästään jo oikeaan pedagogiseen kehittämiseen. Yksi hieno juttu on ollut maksuttomat pilvipalvelut. Pilvitallenteiden käyttö on muuttanut varmasti useamman opettajan toimintaa oppituntien ja oppilastöiden tallennnus- ja jakelukanavana. Koulumme opiskelijat ovat sinut Driven kanssa ja Itunes University on myös joillakin kursseilla käytössä. Google Classroomin soveltuvuutta lukio-opiskeluun myös testaillaan samoin kuin Office 365:n. Kaikki kuitenkin toimivat iPadissa, joten sen puolesta hyvä valinta tuli tehtyä.

Vähän harmittaa sähköisen YO-kirjoituksen pakottaminen läppärille. Se asettaa uusia haasteita, mutta kyllä iPadin koulukäytöstä on siihenkin apuja. Kait se on opiskelijoille vähän kuin ajokortti. Kun pääsee yhdellä ajamaan, taitaa helpommin toisenkin auton. 

Tämä hanke on ollut hieno moottori muutokselle, johon olemme lähteneet. Seuraava askel on sitten opetusharjoittelijat ja heidän TVT-ohjauksensa.

Nyt sitten raporttia laatimaan.

Jari Honkanen

 


Jari Honkanen


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •