Hetan koulu ja Erälukio - Soma paikka oppia

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Lukion kuulumisia

(Publicerat 10.06 2016 klo 10:22)

Samassa koulukeskuksessa Hetan yhtenäisen peruskoulun kanssa toimii Enontekiön erälukio. Yhtä lailla oppimisympäristöhankkeella on vaikutuksia lukioon, sillä kaksi lukion opettajaa on ollut mukana hankkeessa. Lukiota on yritetty saada viihtyisämmäksi ja oppilaskunnan omia tiloja mukavemmiksi. Monet opiskelijat kulkevat lukiossa koulukuljetuksella, joten heidän on vietettävä koko koulupäivä lukiolla, vaikka vapaatunteja olisikin. Siksi on tärkeää, että siihen on hyvät tilat. Olemme hankkineet työtuoleja, jotta läppärin äärellä työskentely ja läksyjen teko sujuisi mukavasti. Lisäksi sohva tuo rentoa fiilistä, kun välitunnit ja hyppytunnit on joskus käytettävä kavereiden kanssa hengailuun läksyjen teon ja muun aherruksen sijaan. Uusilla säkkituoleillakin näkyy joskus läppärit sylissää lojuavia, esseitä kirjoittavia lukiolaisia.

 

Yllämainittujen käyttötarkoitusten lisäksi lukion opiskelijoita ja heidän lukion tiloissa vietettyä vapaa-aikaansa varten hankitut kalusteet auttavat myös oppituntien järjestelyissä. Lukion opettajat päästävät hyvillä mielin opiskelijoita tekemään ryhmätöitään muihinkin tiloihin, sillä niissä on hyvät oltavat ja tilat sijaitsevat lähellä luokkia. Joitakin peruskoulunkin oppitunteja pidetään lukion tiloissa, ja yläkoululaiset hihkuvat innosta päästessään äidinkielen tunneilla lukemaan kirjaa sohvalle tai tekemään ryhmätöitä säkkituoleille. Muutkin kuin vain hankkeessa mukana olevat opettajat ovat huomanneet tilojen monipuolisuuden ja kodinomaisuuden positiiviset vaikutukset motivaatioon ja työskentelyyn.

 

 

Englannin luokkaan saadut korkeat seisomapöydät ovat pikkuhiljaa lukuvuoden kuluessa löytäneet tiensä lukiolaisten sydämiin. Ja ei liioitella: eivät kaikkien sydämiin. Osa haluaa aina istua pulpetin ääressä ja ahkeroida omassa tahdissaan hiljaisuuden vallitessa. Se heille suotakoon! Vaan ne, jotka haluavat liikkua, kokevat keskittymisen vaikeaksi, toivovat vaihtelua, kärsivät niska- ja selkävaivoista, heille seisomapöydät ovat suosikkipaikkoja. Opettajan johdattelemana opiskelijat ovat ottaneet tavaksi siirtyä milloin kukanenkin seisomaan istumisen kyllästyttäessä. Onpa saatu aikaan riitojakin: " Menemmepä seisomaan ja tehemme siellä tämän tehtävän," sanoo joku. "Eiiiiiii, en jaksa, en halua aina mennä sinne, istutaan edes kerran," kuuluu vastaus. "Please have your debate in English and get on with the exercise," vastaa opettaja.

Lukion tiloissa on uusi, iso sohva.


Uusia työtuoleja oppilaskunnan tiloissa.

Koulukeskukselle, niin lukion kuin peruskoulunkin käyttöön, hankittiin myös jättimäisiä säkkituoleja.


Lukion tiloissa on alueellemme sopivia sisustuselementtejä, kuten tämä Saana-tunturia kuvaava kangas.Laila Nikunlassi


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •