Mahdollisuuksien maailma opetuksessa

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Keskustan koulun toiminnallinen luokkahuone

(Publicerat 03.12 2015 klo 12:52)

 

Tavoitteenamme oli tehdä koulumme englanninluokasta koulun toiminnallisen oppimisen resurssiluokka, josta kaikki opettajat voivat halutessaan lainata välineitä omiin luokkinsa. Aloitimme hankkeen viime keväänä teettämällä oppilailla kuvistyön aiheesta unelmien luokkahuone. Luonnollisesti ehdotuksia tuli laidasta laitaan. Esim. jääkaappia ja poreammetta ehdotettiin. Joukossa oli kuitenkin myös realistisia ideoita, joihin tartuttiinkin.

  

Aloitimme tilaamalla muutamia satulatuoleja, jotka tulivat elokuussa. Satulatuolit saavuttivat huikean suosion. Paras palaute tuli kolmasluokkalaiselta pojalta. Hän oli kertonut omalle luokanopettajalleen, että englanninluokassa on helpompi keskittyä kun siellä on se tuoli (ja tarkoittanut tällä siis satulatuolia).

  

Luokkaan on hankittu myös jumppapalloja istuimiksi sekä säkkituoleja esim. hiljaa lukemista tai keskusteluharjoituksia varten. Myös jumppamattoja on niille oppilaille, jotka tekevät mielellään tehtäviä lattialla maaten. Luokassa on myös mm. huojuva torni  -pelejä, joista on muokattu toiminnalliset pelit englannin tunteja varten sekä jättinoppia lautapelien liikunnallistamiseksi. Luokan videotykki on siirretty kattoon, jotta luokassa on enemmän tilaa liikkumiseen.

 

 Välineitä on jo lainattu muihinkin luokkiin ja toiminnan tullessa tutuksi lainaaminen varmasti lisääntyy. Hyvän alun rohkaisemina jatkamme hankkimalla ainakin lisää satulatuoleja. Luokkaan tulee myös kuudesluokkalaisten suunnittelema seinämaalaus lisäämään viihtyisyyttä. Myös muita toiminnallisuutta lisääviä apuvälineitä on jo ostoslistalla...

 


Saija Liikka


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •