Mahdollisuuksien maailma opetuksessa

Blogg's framsidan | Visa projekt  |  Visa alla bloggar


Tähteenkadun koulun aistihuone projekti

(Publicerat 14.12 2015 klo 17:17)

 

5.10 viisihenkinen Aisti-kompanja (Tuula, Antti, Mirva, Marjo ja Miia) suuntasi tutustumisretkelle toimintaterapeutin tiloihin Korian kauniin Pioneeripuiston maisemiin. Vanha idyllinen rakennus kolmen metrin huonekorkeudella oli vähän erilainen paikka riippukeinuille, riippuville pallomerille ja kaikenlaisille toimintavälineille. Pientä huokailua saattoi joukostamme kuulua, kun mietimme oman tulevan aistihuoneen korkeutta :) Mutta...

...haasteethan on tehty voitettaviksi ja mahdollisuudet käytettäviksi, ja sillä ajatuksella aloimme listata mahdollisuuksia ja tarpeita:

- lycra-keinua syvätuntoon, liikkeeseen...

- sullaverhoa/pimennysverhoa ikkunaan, jotta tilassa saadaa valo ja värit hallintaan..

- kuplaputkea, värivaloja, puolapuita, liitutaulua, nauhaverhoja kattoon, aistiseinää, kiinteitä stereoita, hyllyjä, painopeittoa, tynnyreitä, pallomerta, säkkituoleja, resoriputkea, valokuituja....jne...jne...

Voi sanoa, että vaihtoehtoja ja valinnan mahdollisuuksia oli ja siitä se tarkempi konkreettisten välineistöjen mietintä lähti eteenpäin.

- Miia Laakso -

 

12.11

Aistivälineistön pohtimista...

- täriseviä välineitä

- hapsupalloa

- paineharjaa

- valoefektejä

- ääniputkia

- saippukuplia...jne...

            -Miia Laakso-

 

7.12

 Selvitellään kattopalkin hintaa ja hankintaa riippumattoa ja riippuvaa pallomerta ajatellen... Istutaan tyhjässä tilassa ja pohditaan millaiset kiinteät hyllyt ja muuta elementit olisi toimivat. Tila on pieni...ja mahdollisuuksia paljon.

Päädytään "valkoiseen huoneeseen", se tuo avaruutta. Hankintalistalle laitetaan valkoisia säkkituoleja ja valkoiset lokerohyllyt, joihin saa valkoiset laatikostot jokaista aistivälineistöä varten. Mietitään myös valaistuksia ja niiden mahdollisuuksia himmentimin ja väriledein.

-Miia Laakso-

10.12

 Säkkituolien ja hyllyjen hankintapaikka selvillä ja mitat otettuna. Päätetään laittaa kaikkia seiniä ympäröimään verhokiskot, jotka mahdollistavat verhojen ripustamisen ympäri huoneen ja tilan. Tämä tuo tilaan pehmeyttä, vaimentaa ääniä ja lisää efektiä "unen omaisuudesta" ja rauhallisuutta huokuvasta tilasta. Kattovalo päätetään vaihtaa kovasta valkoisesta keltaiseksi. Ledinauhoja pysynurkkiin, valonvaihto ominaisuuksin. Aistihuoneen ulkopuolelle seinälle tulossa irrotettavia ja luokkiin mukaan kuljetettavia aistitauluja. Niihin valmiit kehykset saatu.

Kehykset tarkoitus maalata valkoisiksi ja taakse vanerituki. Tässä kohden osallistetaan oppilaita. Pienet pääsevät maalaamaan kehyksiä ja isommat sahaamaan vaneritaustoja. Oppilailta myös ideoita ja materiaaleja taulujen sisälle.

-Miia Laakso-

7.1

Ryhmäviesti kaikille koskien aistitauluihin tulevia materiaaleja. Viestissä pyydetään/toivotaan vastaanottajilta erilaisia materiaaleja tauluihin.Mukana myös suuntaa antava lista mahdollisista materiaaleista.

*karkeat/pehmeät harjat

*karvat

*kuramatto

*kivet,kävyt

*erilaiset kankaat

*vivut,valot

*geelipussit ym.ym. koskettelun kestävää "ainesta",vain mielikuvitus on rajana.

 

 

-Tuija Lähteenmäki-

 

 14.1.2016

Verhokiskojen suunnittelua ja miettimistä, mistä hommataan, kuka asentaa kiskot ja mistä hommataan verhot.

- Marjo käy hommaamassa verhokankaat

- Salme -ohjaaja ompelee verhot

- kiskot päädytään hankkimaan K-raudasta ja asentajan tilataan rehtorin toimesta

-seinälle pohditaan koko seinan peittävää "kuramattoa", mutta päädytään katsastamaan, onko olemassa muita värivaihtoehtoja kuin se vihreä tai ruskea...valkoista kuramattoa tuskin löytyy :)

- Miia -

 

28.1.2016

Blogipalaveri (Miia ja reksi), katsotaan, kuinka muutkin voivat päivittää tietoja sitä mukaan, kuin niitä tiiminä kokoon saadaa. Blogin kirjoitukseen opastetaan myös ohjaaja Tuija, Miia-open lisäksi.

- Miia-

 

12.2.1016

Säkkituolit haetaan Sotkasta, olivat halvin ja laadukkain vaihtoehto. Kolme nahkaista säkkituolia löytävät uuden kodin.

- Miia -

 

24.2.2016

Lycrakeinu ja pallomerikeinu saapuvat koululle.

-Miia-

 

25.2.2016

Palaveria ja yhteenvetoa siitä, missä mennään, mitä tuotteita on tulossa ja mitkä ovat seuraavat toimintakohteet. Päädytään tilaamaan suurimpana satsauksena "aistikeskus", joka käsittää hurrikaanituubin, sekä valokuituiputouksen. Tilaus tulaa Puolasta.

-Miia-

 26.2.2016

Aistikeskustilaus lähtee.

-Miia-


4.3.2016

Marjo hakee verhokankaat seinille. Kankaina on paksu, valoa läpäisemätön "taustaverho" ja sen etupuolelle valoa heijastava valkoinen voillee. Näin saadaan seinille kolmiulotteinen pintastruktuuri ja tunne, että olet "vapaana taivaalla" esim. :)

-Miia-

 

23.3.2016

Suunnataan rehtorin kanssa verhokisko-ostoksille K-rautaan.

-Miia-


 22.4.2016

Aistikeskuksesta ei kuulu mitään vastausta, ja perään laitetaan kyselyä, että missä vika. Tilauksen vastaanottajalla ollut vaikeuksia saada yhteyttä tuotteen toimittajiin ulkomailla, mutta hän ei ole infonnu asiasta tilaajille, ennen kuin nyt.

-Miia-


10.5.2016

Verhot on ommeltu ja tarvitaan lisää kiinnikkeitä K-raudasta, joten kiinnikkeiden täydennysostoksia K-raudassa.

Aistikeskuksen toimituksessa ongelmia, koska lähetys sisältää kuituoptiikkaa (jota myös armeijalla käytössä :D ), joten kentoteitse aiottu lähetys on jouduttu laittamaan hitaammalla maareittiä pitkin tulevalla toimituksella. Mikä lisää toimittajien kustannuksia. Tästä väännetään vähän hintapolitiikkaa, jotta saadaan meidän osalta summa pysymään sellaisena kuin oli alunperin sovittu.

-Miia-

 

24.5.2016

Vihdoinkin saadaan aistikeskus koululle, tai ainakin pitäisi tulla...katsotaan...

-Miia-

 

31.5.2016

Aistihuoneen verhot saadaan paikoilleen.

-Miia-

 

1.6.2016

AISTIHUONEEN AVAJAISET!!!! JEE!!! Ei tämä ollukaan kuun viimeisen kouluviikon keskiviikko :D :D

-Miia-

 2.6.2016

Saadaan sähköpostitse "aistikeskuksen" toimintaohjeet, joita lähetyksessä ei ollut mukana :D :D

-Miia-

 

VÄLISSÄ TÄSTÄ PROJEKTISTA POIKKEAVAA PROJEKTIA, KUNTOSALIN RAKENTAMISTA KOULULLE, LAHJOITETUIN KUNTOSALIVÄLINEIN. :D :D

 

vk.37 12.9-16.9.2016

Aistihuoneen esittelyviikko luokittain kaikille luokille yksi kerrallaan. Samalla viikolla myös lehtijutun tekoa Kouvolan sanomiin. Juttu ilmestyi la.17.9

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2016/09/17/Aistihuone%20rauhoittaa%20ja%20auttaa%20yliherkk%C3%A4%C3%A4%20lasta/2016221275720/4

-Miia-

 

3.10.2016

Palaveria uuden tiimityksen voimin, vanhasta mukana Miia-ope ja joukkoon liittyi Raija-ope, sekä Kirsi-ohjaaja. Pienemmällä tiimillä ajatuksena vetää ideoita niistä asioista, joista tarkoitus tulla käyttövälineitä hyllyyn, ja joita voidaan viedä myös luokkaan käyttöön. Tehdään lista, johon jokainen luokka voi kirjoittaa haluamansa välineidean, jonka luokkana haluaa toteuttaa.

Rakennetaan lukujärjestys, johon jokainen luokka saa varata itselleen vakiaikaa viikosta, jolloin käyttää aistihuonetta. Lukujärjestykseen jätetään myös tietyt hetket tyhjiksi, jolloin yleensä on rauhattomia hetkiä, kuten 10-välkän jälkeinen aika. Silloin ilmenevät yleisimmin erinäiset käytöksen pulmat, jotka saattavat purkautua välitunnin jälkimainingeista. Tällaisiin hetkiin on haluttu mahdollistaa aistihuoneen vapaa käyttö rauhoittumistilana

-Miia-

 

Joulukuussa

Aistihuoneen käyttäjiltä viestiä, että huoneessa on huono ilmanvaihto, vaikka poisto- ja tuloilmat katsottiin huoneen rakentamisen yhteydessä. Päädytään pyytämään ikkunan karmiin lisäventtiilliä, jotta ilma vaihtuisi kunnolla.

-Miia-


Tammi-Helmikuu 2017

Edelleen odotamme tuota ilmaistointiventtiiliä...

-Miia-


Helmikuu 2017

Tunnustelukirja valmistuu. A4-kokoinen monisivuinen kirja, jossa erilaisia pintoja, joita voi tunnustella.

-Miia-


Maaliskuu 2017

Sairaalakoulu toimittaa aistihuoneeseen paino ja kuuloputket.

-Miia-


Toukokuu 2017

Ilmaistointiventiiliä odotellaan yhä ja koitetaan, josko viestiminen Wilman "vianilmoitus"-linkin kautta tieto menisi paremmin perille, kun puhelimitse pyydetyt asiat eivät etene.

-Miia-

 


Vesa Pakarinen


Kommentarer (0):


Logga in först för att skriva en kommentar.

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •